Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC: Kripto Para Dolandırıcılıklarının Kökünü Kazımalıyız

ABD’deki Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticaret Komisyonu (CFTC), ülkedeki bir Bitcoin dolandırıcısına ceza kestiğini açıkladı.

ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki bir vatandaş şu ana dek çok fazla sayıda kişiyi kandırarak onların paralarını aldı. CFTC ise gelen şikayetler üstüne bu dolandırıcıyı yakalamayı başardı.

Bitcoin Dolandırıcısı

CFTC tarafından yapılan duyuruya göre Jon Barry Thompson adlı bir vatandaş insanları kandırarak onların paralarını alıyordu.

İnsanlara kripto paraların reklamını yapan Thompson onları daha sonra Bitcoin yatırımı yapmaya ikna ediyordu. İnsanlardan para toplayan Thompson bu paralar karşılığında Bitcoin dağıtacağını vaat ediyordu.

Kendisinin bu vaatleri yerine getirmediği farkedildi. CFTC’nin açıklamalarına göre Thompson şu anda dek yaklaşık 7 milyon dolar değerinde para topladı.

CFTC ise Thompson hakkında aldığı şikayetlerin üstüne kendisi hakkında bir soruşturma başlatarak kendisine ceza kesti.

CFTC’den Uyarılar

CFTC bu olayın üstüne genel olarak kripto paralarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bu gibi dolandırıcılık vakalarının kripto para sektörüne zarar verdiğini söyleyen CFTC yetkilileri bunların bir an önce temizlenmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Bu ve benzeri sahtekarların “hem masum insanları kandırdıklarını hem de yenilikçi piyasaların temelini sarstıklarını” söyleyen CFTC Yaptırım Müdürü James McDonald şu yorumu ekliyor:

Kripto para sektörünün gelişebilmesi için önce sektördeki bu gibi uygunsuz davranışların kökünü kazımamız gerekiyor. CFTC olarak bu gibi dolandırıcılardan hesap sormaya ve gerekirse diğer kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapmaya devam edeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment