Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Dolandırıcılıkları da Kovid-19’dan Darbe Aldı!

Kovid-19 ile beraber kripto para birimlerinin değeri azalırken, kripto para sektörünü kullanan dolandırıcıların oyunlarına gelen kişilerin sayısında da ciddi azalma olduğu görüldü. Chainalysis tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, kripto para ponzi yapılarının geliri 8 Mart tarihinden beri %33 azalarak 4,2 milyon dolardan 2,9 milyon dolara düştü.

Buna rağmen Koronavirüs salgını sonrasında oltalama, şantaj ve e-posta spam yoluyla yapılan dolandırıcılıkların sayısında ise bir artış olduğu görülüyor. Bunun temel sebebi ise Koronavirüs yüzünden geliri azalan dolandırıcıların yeni yöntemlerle bunu dengeleme çabası olarak biliniyor.

Aslında insanların kripto para ponzi yapılarına böyle kriz anında daha fazla yatırım yapması bekleniyordu. Ponzilerin gerçek olamayacak kadar yüksek yatırım getirileri sunmaları, krizle boğuşan vatandaşların garanti getiri olarak bunları seçmesine neden olabilirdi. Yine de ortaya çıkan şüpheli durum ve ponzi yapılarının artık tanınmaya başlaması, düşüşe yardımcı olan etmenler arasında yer alıyor olabilir.

Chainalysis tarafından yayınlanan yukarıdaki grafikte, en büyük 20 yatırım dolandırıcılık yapılarına gönderilen kripto paraların değerinde görülen azalma ortaya konulmakta. Kovid-19 krizi belki de kripto para yatırımcılarına bu şekilde yardımcı olmuş bile olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment