Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Dünyasındaki 6 Tip İnsan

Geçen sene, Rusya’daki bir sosyal medya sitesi olan Vkontakte’nin eski çalışanı Anton Rosenberg, Telegram’ın kendi kripto parası gibi ICO hareketini başlatacağını ve TechCrunch bloguna göre 1.2 milyar dolarlık token satışı yaptığını bildirdi. Ancak kripto para basınında oldukça yer eden bir diğer haberde ise 850 milyon dolarlık yatırım aldığına değinildi.

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov Bloomberg’le yaptığı bir röportajda Bitcoin’in hala bir çeşit dijital altın olduğunu ve kripto paraların geleceği hakkında iyimser olduğunu söyledi. 1.5 milyon dolara aldığı 2000 adet Bitcoin, bugün 17.3 milyon dolar ediyor.

Telegram, milyonlarca insan için bir adeta bir haberleşme üssü. Ve tıpkı normal hayattaki topluluklar gibi, sanal topluluklar da ICO’yu başlatan her projenin kendi rollerini ve kullanıcılarını içeriyor. Telegram’da görebileceğiniz bir kaç kullanıcı tipi ise şunlar;

  1. Alarmcı

Bu tip kullanıcılar kanallarda çok aktif oldukları için kendilerini ve diğer kullanıcıları delirtirler. Panik yaparak bu projeye karşı büyük bir sevgi duyduklarını afişe ederler, ancak sorun çıktığında da ilk olarak bu his, yerini kızgınlığa bırakır. Temel sözcükleri: Herkesi seviyorum. Bu projeye gerçekten inanıyorum. Ama diğer taraftan: Koinlerimi geri istiyorum! Sizden nefret ediyorum! Paramı geri verin! Dolandırıcılar! Sahtekarlar! Her şey bitti! Annemi dinlemeliydim!

  1.  “Bağlantıları” Olan Adam

Bu tip bir kullanıcı, dünyadaki kanunları iyi bildiğini, CIA, yargı mahkemeleri ve bazı başkanlarla olan bağlantılarını gösterir. Temel sözcükleri: Başın büyük belada, her şeyi yetkililere bildirdim. FBI’ın gözü üzerinde, telaş yapsan iyi olur.

  1.  İnanan

 

Telegram’daki kripto kanallarını kullananların büyük bir çoğunluğu bu tiplemeye uymaktadır. Kendi paralarını bu işe sadece kazanç için değil, projeye ve takımdaki insanlara olan güvenleri nedeniyle yatırırlar. Bu insanlar her projdeki çekirdek kitle ve takımı destekleyen, ilham veren insanlardır. Bu kitlenin temsilcileri genel olarak kripto para meraklıları ve medyadaki her referansı her mesajı okuyan analistçilerdir. Genellikle tüm sorunları kendileri araştırırlar ve bazen de buldukları yanıtları diğerleriyle paylaşırlar.

  1. Tekrar Satanlar

Bu tip kullanıcılar projelere bir tek amaçla katkıda bulunurlar; ucuza almak ve pahalıya satmak. Ürünün gelişme aşamasında mı, arkasındaki fikir ne, takımda kimler var hiç umursamazlar. Whitepaper’ı bile doğru düzgün okumazlar.Temel sözcükleri: Kayıtlar ne zaman? Hadi acele edin? Bir ay içerisinde bir tokendan 100 dolar kazanmak için sabırsızlanıyorum.

  1. Hep Banlanan Üyeler

Bu tip kullanıcılar hep kurallara aykırı şeyler yapar ve hepsinde de banlanırlar. Sonra da yeni bir hesap açıp baştan başlarlar. Temel sözcükleri: Neden yine banlandım? Bir milyon dolar yatırdım, neden yine banlanıyorum?

  1. İğneleyici Bir Şekilde Dalga Geçenler

Bu kullanıcı tipi ayda bir kere çevrimiçi olur ve her seferinde de aynı soruyu sorar: “Ee, ne yapıyorsunuz? Proje yerle bir olmadı mı daha?” Sonra da ortadan kaybolur ve yaklaşık bir ay sonra aynı sorularla geri döner.

Her token satışı benzersizdir. Telegram sıradan bir mesajlaşma uygulaması değil. Kripto topluluğu için anlamı büyük. Yüzlerce ICO projesinin işlevleri için adeta kan dolaşımı gibidir. Telegram şu anda paralı değil, ancak muhtemelen ileride olabilir. ICO’su tarihteki en büyük ICO olabilir. Ve bundan çok daha fazlası da var; bütün dünyadaki kripto para toplulukları Telegram’ı her gün kullanıyor.

Koin Bülteni de kaliteli denetim ekibi ile birlikte bir Telegram grubu sahibi. Hala katılmadıysanız hemen katılın!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment