Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Dünyasının En Ünlü İsimleri

Kripto para sektörüne yön veren isimlerin büyük bir kısmı sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor.

Hal böyleyken kripto para yatırımcılarının da büyük bir kısmı sosyal medyadaki gelişmeleri düzenli bir şekilde takip etmek zorunda kalıyor. Yatırımcılar bu sayede sektörde ne olup bittiğini kısa sürede öğrenebiliyorlar.

Kripto para sektöründe bazı isimler var ki sosyal medyada yüz binlerce kişi tarafından takip ediliyorlar. Bu kişiler zaman zaman yaptıkları bir duyuruyla, zaman zamansa paylaştıkları bir görüşle piyasaya yön verebiliyorlar. Bu listede bu isimlerden bazılarını görmek mümkün.

1.Justin Sun (1.65 milyon)

WebCelebs tarafından yapılan sıralamaya göre Tron’un kurucusu olan Justin Sun şu anda kripto para dünyasının en ünlü ismi durumunda.

Twitter’da 1.65 milyon takipçisi olan Sun sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor ve sektörün gidişatını doğrudan etkileyebiliyor.

2.John McAfee (1.06 milyon)

McAfee antivirüs yazılımının kurucusu olan John McAfee şu anda teknoloji dünyasının en ilginç isimlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Bundan bir süre önce ABD’yi terk etmek zorunda kalan McAfee o zamandan beri Dünya’nın çeşitli yerlerini dolaşıyor. Kendisi aynı zamanda kripto paraları da yakından takip ediyor.

3.Vitalik Buterin (875.500)

Ethereum’un kurucusu olan Buterin’i de bu listede görmek pek şaşırtıcı değil.

Buterin sosyal medya hesabı üzerinden hem Ethereum ile ilgili çeşitli güncellemeleri paylaşıyor hem de kripto para ve Blockchain dünyasındaki gelişmeleri değerlendiriyor.

4.Charlie Lee (834.000)

Litecoin’in kurucusu olan Charlie Lee aynı zamanda Litecoin Foundation’ın genel müdürlüğünü yapıyor.

Eskiden Google’da çalışan ancak 2011 yılında Litecoin’i geliştiren Lee o noktadan sonra tüm odağını kripto para sektörüne vermeye başladı.

Lee, bir zamanlar sahip olduğu LTC’ler yüzünden pek çok kişinin tepkisini çektiği için Aralık 2017’de elindeki tüm LTC’leri sattığını açıklamıştı.

5.Roger Ver (589.000)

Roger Ver günümüzde kripto para sektörünün en girişimci isimlerinden biri olarak kabul görüyor. Kendisi şu ana dek Bitcoin.com, Blockchain.com, Z.cash, BitPay, Kraken gibi pek çok şirkete yatırım yaptı.

Roger Ver tüm bunların yanı sıra 2017’den beri Bitcoin Cash’e verdiği destekle tanınıyor. Bazı isimler Ver’in BCH’yi desteklemesini takdir ederken bazıları onun Bitcoin’e ihanet ettiğini düşünüyorlar.

Tüm bu isimlerin yanı sıra listede Andreas Antonopoulos, Tim Draper, Charles Hoskinson gibi isimlere de yer veriliyor.

Ayrıca listede sıra dışı bir ismin de olduğunu belirtmek gerekiyor: WhalePanda. WhalePanda hakkında pek fazla bilgi bilinmiyor. Şu an için bilinen tek şey kendisinin bir melek yatırımcı olduğu, Bitcoin’i desteklediği, kripto para piyasasını aktif bir şekilde takip ettiği ve piyasadaki gelişmeleri yorumladığı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment