Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Dünyasının Öncü Şirketi Neye Benzeyecek

Kripto para dünyasında oldukça fazla heyecan, verilen sözler, ve tutulmayan vaatler var. Blok zinciri teknolojisi, geleneksel marketleri etkiliyor, ve global ekonomiyi tamamıyla değiştiriyor. Ancak hala bu teknolojiye öncülük edebilecek bir şirket yok.

Kripto paranın geleceğine inananlar, borsayı ve marketi kökten değiştirecek atağı yapabilecek bir firmanın neye benzeyeceğini merakla bekliyor. Instagram’ın mobil fotoğraf paylaşımı, ve Amazon’un e-ticaret alanında çığır açtığı gibi, blok zinciri teknolojisini değiştirecek kişi veya kişilerin kim olacağı hala bir sır konusu.

Programlanabilir bir Ekonomi

Geçtiğimiz günlerde, risk sermayesi yatırımcısı Chris Dixon ve Coinbase ortak kurucusu Fred Ehrsam, merakla beklenen bu girişimin üzerine, Andreessen Horowitz’in teknoloji Podcast’i “Why Crypto Tokens Matter” programında tartıştı.

Dixon ve Ehrsam, internetin bilgi paylaşımını değiştirdiği gibi kripto paraların neden ekonomiyi değiştirmek adına önemli olduğundan bahsetti.

İnternet, bilindiği gibi, dünya üzerindeki bütün bilgi parçacıklarını programlanabilir kıldı. Buna çok benzer şekilde, blok zinciri teknolojiside, yüzyıllardan beri aynı mantıkla kullanılan paranın programlanabilir olmasını sağlıyor.

İnternet üzerinden gönderilen bilgilerin sadece birkaç salisede aktarıldığını düşünürsek, bu yeniliği kucaklayan şirketler, dünyaya hakim olma fırsatını elde etti. Aynı reform, ekonomi teknolojileri için kripto paralar tarafından yapılabilir.

Geleneksel Yollardan Kurtulmak

Geleneksel yöntemler yerine, blok zinciri teknolojisini kullanarak yeni bir çağa öncülük eden şirketin ne ve nasıl olacağı merak konusu.

Amazon ve Instagram gibi şirketler, geleneksel yollardan sıyrılarak ürettikleri yeni teknolojiler sayesinde inanılmaz bir miktarda kazanç elde etmişti.

İnternet, taşınabilir cihazlar, ve kripto paralar gibi yenilikçi teknolojilerden en fazla yararlanan şirketler, eski yöntemleri tamamen mazide bırakıp yeni girişimlerde bulunan şirketler oldu ve olacak.

E-Ticaret’in Öncüsü

Amazon’un şimdi olduğu kadar büyük olmasının sebebi, fiziksel olarak kurulan alışveriş dükkanlarının aksine, tamamen dijital bir market yaratması. Kendine özgü websitesini geliştiren bu girişim, Barnes & Noble gibi yüksek masraflı kitap dükkanları açan şirketlerden olmamış.

Mobil Ortama Özgü Fotoğraf Paylaşımı

Aynı Amazon’un e-ticarette yaptığı gibi, Instagram’da mobil uygulama çılgınlığını kucakladı. Daha önce yayınlanan mobil fotoğraf uygulamaları olsa da, bunların arayüzünün tamamı bilgisayar ortamı için tasarlanmış. Örneğin, Flickr gibi dev bir firma mobil uygulama yayınlamasına rağmen, bilgisayarda olduğu kadar başarılı olamamıştı.

Ancak Instagram, bu endüstri örneği sayılan iş modelini tamamen yok saydı ve mobil ortama özgü bir uygulama yayınladı. Instagram uygulaması yayınlandığında, websitesi olmayan bir fotoğraf paylaşım ortamı duyulmuş birşey değildi.

Blok Zincirinin Özgün İş Modeli Ne Olacak

Blockchain teknolojisini kullanarak devrim yaratabilecek bir iş modelinin neye benzeyeceğini söylemek çok zor. ICO kullanarak yatırım alan ve piyasayı değiştirmeye çalışan şirketlerin sayısı, Ethereum ve “Akıllı Sözleşmeler” konsepti ile birlikte gün geçtikçe artıyor. Ancak hala genel kullanıcı kitlesi tarafından farkedilir bir değişim yaşanmadı.

Buna rağmen, belki de bu atağı yapacak şirket şu anda kurulmuş vaziyette… Gelecekte blok zinciri teknolojisinin ne kadar büyüyeceğini ise sadece zaman gösterebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment