Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’e İsveç’in En Büyük Borsasından Destek

600 bin kullanıcı ile İsveç’in en büyük online borsasına sahip olan Avanza Bank, müşterilerine Bitcoin piyasasını takip etme opsiyonunu sunacak.

“Gün geçtikçe dijital para alım-satımı artıyor.”

1999’da İsveç’te kurulan Avanza Bank Holdings şirketi, bölgede çok iyi bilinen bir kuruluş. Sundukları alım-satım opsiyonları, Stockholm Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören çoğu hisseyi kapsıyor. Şirket geçtiğimiz hafta, kullanıcılarına Bitcoin yatırım işlemlerini sunacaklarını açıkladı. Banka’dan gelen basın açıklamasına göre, Avanza müşterileri, online platformlarından hem Bitcoin hem de Ethereum işlemlerini takip edebilecek. Şirketin CEO’su Johan Prom, bu eklentinin nedenini şöyle belirtti;

“Gün geçtikçe kripto paralara yatırım yapan kullanıcılarımız artıyor. Bu yüzden, kullanıcılarımıza koinlerin değerini bizim arayüzümüzden takip imkanı verdik.”

Şirketin Ekonomistinden Negatif Açıklamalar

İsveç’li banka, kripto para hizmetlerinde atağa kalksa da, bankanın ekonomisti Claes Hemberg, daha önce Bitcoin aleyhine yaptığı çarpıcı açıklamalarla tanınıyor. Hember, yatırımcılar için “endişelendiğini” ve Bitcoin’i bir “ponzi düzenine” benzettiğini söyledi. Hemberg’e göre Bitcoin, Onecoin’in geçmişte yaptığı gibi, bir ponzi oyunu aldatmacasından ibaret.

“Bitcoin’den ziyade, ben 12 yıl içerisinde İsveç’li Riksbank’tan gelecek resmi bir alternatif olan e-krona’yı bekliyorum.”

Hemberg, Avanza’nın aldığı Bitcoin ve Ethereum kararından rahatsız değil, ancak yaptığı açıklamada, “karar alınırken ona sorulmadığını” söylemiş. Aynı zamanda Hemberg, “Avanza kendileri iyi olduğunu düşündükleri şeylerin üzerinde yoğunlaşıyor, ben ise müşterilerin iyiliği için çalışıyorum,” gibi bir açıklamada da bulunmuş.

Avanza, Bitcoin işlemlerini sunan bankalardan sadece biri

Avanza, bu yıl oldukça büyüyen Bitcoin işlemlerini sunan bankalar listesine adını yazdırmayı başardı. Bu bankalar arasında Amerikan Fidelity Investments, USAA, Sloven Hranilnica Lon, ve Norveç’in en büyük internet bazlı bankası Skandiabanken gibi şirketler yer alıyor. İsveç’li Avanza Banka Grubu, aynı zamanda kullanıcılarına senet aracılığıyla Bitcoin satışıda yapmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment