Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Eleştirileri ile Öne Çıkan Senatör, ABD Başkanlığına Aday Olabilir

Senatör Elizabeth Warren, aslında hem geleneksel finans hem de kripto para sektörünün yakından tanıdığı bir isim. Wall Street Journal’ın aktardığı habere göre ise, Warren geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı duyuru ile ”explotaroy committee” başlatacağını ve bunu sonucunda başkanlığa aday olup olmayacağını açıklayacağını bildirdi.

Warren geçtiğimi tarihlerde ABD içerisindeki bir çok vatandaşın kripto para birimleri yüzünden zarar gördüğünü belirtmiş ve kripto para sektörü hakkındaki eleştirilerini tekrarlamıştı.  Ekim ayı içerisinde yapılan ABD Senatosu Bankacılık komitesine katılan Warren, Washington tarafından yapılan düzenlemelerin, belli başlı alanlarda ‘dengeli’ bir tavır sergilemesi gerektiğini ve bir çok bireysel yatırımcının ilk dijital para arzı (ICO) projeleri yüzünden dolandırıldığını ifade etti.

Dolayısıyla ICO projelerine karşı sert yaptırımlar uygulanması taraftarı olan Warren, ”kripto paraların verimli yanlarını geliştirirken, bir yandan da müşterileri korumak” eyleminin gerçekleştirilmesinin zorluğuna değindi.

Warren kendi internet sitesinden yayınladığı bir videoda, Wall Street karşıtı olacağını açıkça belirten ifadelere de yer verdi ve görünüşe göre başkanlık kampanyasının merkezinde Wall Street’e karşı bir hareket de yer alacak. Pazartesi günü yayınlanan videoda Warren konu hakkında şunları ifade etmekte:

”Amerika’nın orta sınıfı saldırı altında. Buraya nasıl vardık? Milyarderler ve büyük kurumlar pastadan daha fazla pay istediklerinin farkına vardılar ve onlara daha büyük bir dilim verecek politikacıları seçtiler.”

Görünüşe göre 2020 ABD başkanlık seçimi, şimdiden ortamın kızışmasına neden oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment