Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Endüstrisi Liderleri, Washington Merkezli Kripto Lobisi Kuruyor!

11 Eylül tarihinde Washington Post kaynağının aktardığı habere göre, bir grup ABD’li blockchain ve kripto şirketi, Washington D. C., içerisinde blockchain teknolojisini temsil eden ‘ilk’ lobicilik grubunu kuracaklarını açıkladı.

Blockchain Association (Blockchain Birliği), Coinbase, Protocol Labs, Digital Currency Group ve Polychain Capital gibi ABD piyasasının önde gelen kripto para ve blockchain firmalarından ve onların temsilcilerinden oluşmakta. Söz konusu lobi, Washington içerisinde kurulacak ve blockchain temelli projelere atılan girişimcileri ve yatırımcıları temsil edip, onlarla görüşmeler yapacak.

Blockchain Association politik sistem içerisinde bir şeyler yapıp yeni gelişmeler elde etmek isteyen firmalar için daha etkili bir ‘baskı’ kanalı olmayı planlıyor. Lobinin etki etmek istediği konuların başında, ABD vergi kanunun kripto para birimlerine olan tesirini azaltmak ve genel olarak blockchain ve kripto para birimleri ile ilgili konuların hükümet tarafından görüşülmesini ve olumlu sonuçlara bağlanmasını sağlamak.

Lobi bunun yanı sıra kara para aklamayı önleme (AML) ve Müşterini Tanı (KYC) yasa yapıcılarıyla da yakından çalışıp, yasal çerçevelerin çok daha etkili olmasını sağlayacak. Coinbase’in Baş Hukuk Müşaviri ve Risk Yönetim sorumlusu Mike Lempres, konu hakkında şunları dile getirdi:

”Blockchain Association alandaki üstün firmaları bir araya getirip, yetkililere yapılan düzenlemeler uygun olduğu taktirde bizim de destek vereceğimizi bildirmek amacıyla kuruldu. Biz sistemi kandırmaya çalışan şirketler değiliz, biz bunun yerine zamana karşı dayanıklı olacak yasal ve düzenleyici bir sistem üretmeye çalışan şirketleriz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment