Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bobby Lee: ‘Para Özgürlüğünün Olmadığı Yerde Sahte Özgürlük Vardır’

Kripto para borsalarından BTCC’nin kurucusu Bobby Lee, yakın zamanda gerçekleşen Blockchain Cruise konferansında kripto para sektörü hakkında açıklamalarda bulundu.

Lee’ye göre kripto paralar insanlara belli bir ölçekte “özgürlük” sunuyorlar ve insanların bu özgürlüğe ihtiyaçları var. Lee, “özgür bir ülkede” yaşamanın önemine değinerek para konusunda da özgür olunması gerektiğini belirtti. Lee, para özgürlüğünün olmadığı yerde yalnızca sahte bir özgürlüğün olabileceğini düşünüyor.

Lee ayrıca yaptığı konuşmada para aklama konusu hakkında da konuştu. Kripto paraların para aklamak için kullanıldıkları argümanını sıklıkla duyuyoruz ancak Lee’ye göre ‘para aklama’ teriminin tanımı aslında pek de belli değil.

“Nedir peki bu para aklama? Belli belirsiz bir şey gibi. Parmakla gösteremiyorsunuz. İnsanlara para aklamayı ‘görünce anlarsın’ diyorlar ama para aklama denilen şeyin tam olarak ne olduğuna dair kesin bir tanım sunmuyorlar.”

Bobby Lee, konuşmasında değindiği ‘para özgürlüğü’ hakkında da bazı örnekler verdi ve yorumlarda bulundu. Lee bundan bir süre önce ATM’den para çekmeye çalıştığını ancak en fazla 800$ çekebildiğini söyledi. Bunun sebebi de bankanın ‘müşterilerin güvenliği’ için günlük en fazla 800$ çekme imkanı sunması. Lee:

“ATM kartımla 800$ çektim ve ATM bana 20$’lık banknotlar verdi. Elime baya 20 dolar geçti yani. Ben de gidip birazcık para akladım. Havalimanındaki dükkanlara gidip 100’lüğünüz var mı diye sordum ve bazı dükkanlar ciddi ciddi 100’lük verdiler.”

Lee ayrıca para aklamanın bir suç olmaması gerektiğini düşünüyor ve bu durumun zaten gelecekte değişeceğine inanıyor. Lee’ye göre insanlar para aklamaktan değil, uyuşturucu alıp satmaktan yakalanmalı ve ceza almalılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment