Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Overstock CEO’su Hisselerinin Yüzde 10’unu Sattı – ‘Merak Etmeyin, Hala Oyundayım’

Ödeme yöntemi olarak Bitcoin‘i ilk kabul eden en büyük perakende satış mağazalarından birisi olan Overstock CEO’su, 11 Eylül tarihinde CNBC‘nin haberinde yer alan bilgiye göre, sahip olduğu hisselerin %10’uun sattı.

Form 4 SEC belgesine göre, Patrick Byrne Perşembe ve Cuma günü içerisinde, toplamda 15.8 milyon dolarlık hissesini, daha sonra da Pazartesi günü içerisinde 4.9 milyonluk bir hissesini sattı ve eline 20 milyon dolar civarında bir para geçti. Firmanın hisse fiyatları bu olay sonrası %12 civarında sert bir düşüş yaşadı.

Byrne satış öncesi ”sizin sadık hizmetkarınız” olarak noktaladığı ve yatırımcılara gönderdiği bir mektupta, hisse sahiplerinin kendisinin aldığı bu karar yüzünden endişelenmemeleri gerektiğini ifade etti. Başarılı CEO, mektubun sonunda, ”merak etmeyin, hala oyundayım ve biz burayı yıkıp geçeceğiz” ifadesini kullandı ve sattığı hisselerin çoğunu yeniden yatırım yapmak için kullanacağını aktardı.

”Bir kaç gün içerisinde, bu paranın büyük bir kısmını Overstock ve Medici Ventures ile ortak yatırım yapmak için kullanacağım.”

Risk sermaye irması olan Medici Ventures, 2014 yılında Overstock bünyesinde kurulmuş olup, ve temel olarak firmanın parasını blockchain projelerine yatırım yapmayı hedefleyen bir firma konumunda yer alıyor.

Byrne bunun yanı sıra vergi yükümlülüklerini karşılayabilmek için hisselerini sattığını belirtip, ”Sam Amcaya kendi payını vermem gerekiyordu”, ”unutmayın, bunu ben kurmadım. Bunu Washington kurdu.” şeklinde de mektubunu noktaladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment