Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fenomeni Hakkında Skandal İddia: Verdiği Altcoinlerin Hepsi Operasyon!

Blockchain araştırmacısı ZachXBT,  kripto fenomenini düşük piyasa değerli memecoin’leri tanıtarak yapay fiyat artışlarına yol açmakla suçladı.

Kripto dünyasının tanınmış isimlerinden Zachary Wolk yani bilinen adıyla ZachXBT, 5 Ekim’de yaptığı bir açıklamada kripto fenomeni Zion “Ansem” Thomas’a ağır eleştirilerde bulundu.

ZachXBT, Thomas’ın düşük piyasa değerine sahip birçok memecoin’i takipçilerine tanıtarak bu coinlerin fiyatlarını yapay olarak şişirdiğini iddia etti.

ZachXBT, Thomas’ı hedef alarak, özellikle düşük piyasa değerli Solana tabanlı memecoin’ler üzerinden bir dizi “pump and dump” operasyonuna önayak olmakla suçladı.

Analistin bu iddiaları, geçtiğimiz ay Token 2049 etkinliğinde memecoin meraklısı Murad Mahmudov’un “Memecoin Supercycle” konuşması sırasında gündeme geldi.

İflas eden kripto şirketinin başındaydı

Mahmudov, Adaptive Capital isimli kripto hedge fonunun baş bilgi sorumlusu olarak görev yapmış ve Mart 2020’de yaşanan piyasa çöküşü sırasında bu fon iflas etmişti.

Ancak Mahmudov, o zamandan bu yana memecoin’lerin kripto dünyasındaki rolünü savunarak geniş bir takipçi kitlesi edindi ve favori memecoin seçimlerini sıklıkla paylaştı.

ZachXBT, “Eğer büyük bir hesaba sahip birisi her birkaç günde bir düşük piyasa değerli yeni memecoin’ler tanıtıyorsa, bu kişinin piyasada bir avantajı yoktur ve takipçilerini kullanarak kazanç sağlamaya çalışıyordur” diyerek Thomas’ı da bu davranışa ortak olmakla suçladı.

Thomas ise ZachXBT’ye yanıt olarak, düşük piyasa değerine sahip memecoin’lerden bahsetmenin neden “dolandırıcılık” olarak görüldüğünü sordu. Wolk ise Thomas’ın 507 binden fazla takipçisinin olduğunu ve bu kadar büyük bir kitleye sahip bir kişinin küçük piyasa değerli token’ları tanıtmasının, takipçilerin zarar etmesine neden olabileceğini vurguladı.

Buna karşılık Thomas, Dogwifhat (WIF) isimli memecoin’i takipçilerine tanıttığında bu token’ın piyasa değerinin sadece 100.000 dolar olduğunu, ancak Mart ayında 4,8 milyar dolar zirveye ulaştığını söyledi ve bu başarının Bitcoin’e karşı yüzde 90 düşüş yaşamış bir token olan Chainlink (LINK) gibi fayda odaklı bir varlığı tanıtmaktan daha “iyi” olduğunu belirtti.

ZachXBT ise karşı atağa geçerek Thomas’ı BODEN, HOBBES, ZEUS ve WYNN gibi yüzlerce düşük piyasa değerli coin’i tanıtmakla suçladı. Ayrıca, Jason Derulo ve Davido gibi ünlülerin adını taşıyan memecoin’leri de tanıttığını iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!