Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Firması Hull City Futbol Kulübünü Satın Alabilir! 45 Milyon Pound Değerinde Teklif Hazırlığı Var

Yorkshire merkezli İngiltere Championship liginde (Premier ligin bir alt seviyesi) mücadele eden Hull City ekibi, son günlerde uluslararası yatırımcıların ilgi merkezine yerleşti. İngiltere medyasında çıkan haberlere göre Hull City’nin el değiştirmesi an meselesi.

Geçtiğimiz hafta eski Hull City AFC başkanı Paul Duffen, Suudi Arabistanlı yatırımcıların da desteği ile takımı satın almak istediğine dair niyetini belli etti. Duffen başkan olduğu dönemde Hull City’i Premier lige kadar yükseltmiş ancak daha sonra finansal zorluklar yüzünden 2009 yılında istifasını vermişti.

Ancak bu sefer oyuna yeni oyuncular katıldı. Hull City Destekçileri Tröst Şirketi ve SportyCo, satın almanın arkasındaki önemli isimler olarak gösterilmekte. SportyCo blockchain teknolojisi üzerinden hizmet veren bir kripto para odaklı fon toplama platformu. Platformun temel çalışma prensibi yatırımcıların para toplayarak belirli sporculara yatırım yapmasını sağlama. Yapılan yatırımlar ile antrenman ve bakım gibi hizmetler karşılanıyor ve bunun karşılığında da sporcunun başarısına göre belirli bir pay alınıyor.

SportyCo ABD ve İngiltereli yatırımcılar konsorsiyumları tarafından destekleniyor ve şu sıralar kulübü satın almak adına 45 milyon Pound değerinde teklif hazırlığına girişti. Hull Daily Mail’in haberine göre, eğer SportyCo’nun teklifi kabul edilirse, kulübün belirli taraftar kitlesi de kulüp satın alımına dahil edilecek ve kulüp üzerinde hak sahibi olacak. Eğer satın alma işlemi gerçekleştirilirse, bu durum kripto para tabanlı bir platform kullanılarak satın alınan ilk futbol kulübü olarak tarihe geçecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment