Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Haberi Sonrası Bytecoin Düşüşe Geçti – Kayıp Yüzde 23 ve Artıyor

Bugün öğle saatlerinde, dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance, aralarında Bytecoin’in de olduğu dört kripto para birimini platformdan kaldıracağını duyurdu.

Bytecoin olay sonrası %23 üzerinde düşüş yaşadı ve hala düşüş yaşamaya devam ediyor. Söz konusu koin geçtiğimiz hafta boyunca 0.0022 dolar ile 0.0021 dolar arasında gidip gelirken, Binance tarafından yapılan duyuruya kadar hiçbir düşüş sinyali vermiyordu. Ancak yapılan duyuru sonrası Bytecoin çok sert bir düşüş yaşayıp 0.0017 dolar bandının gerisine çekildi. 

Düşüş %22 seviyesine çok hızlı gelse de, %23 seviyelerinde hafif duraksamaya başladı. Projenin %23 sonrasında neden böyle bir duraksama yaşadığı bilinmezken, koinin toplam piyasa hacmi 80 milyon civarında kayıp yaşadı. Bytecoin’in Türk kripto para dünyasında da çok fazla takipçisi ve ilgilisi bulunmaktaydı ki zaten Binance tarafından yapılan duyuruda en çok ses getiren proje de Bytecoin oldu.

Binance kendi forumunda yaptığı açıklamada, altına düşülmesi durumunda herhangi bir koin veya tokenin liste dışı edilmesine neden olabilecek kriterleri de sıraladı:

  • Takımın projeye olan kendini adamışlığı
  • Geliştirme etkinliklerinin kalitesi  ve seviyesi
  • Ağ / akıllı kontrat stabilitesi
  • Halka ilişkiler seviyesi ve etkinliği
  • Binance tarafından yapılan periyodik değerlendirmelere olan cevap verme yetenekleri
  • Etik olmayan / sahtekarca işler yapıldığına dair kanıt
  • Sağlıklı ve sürdürülebilir bir kripto ekosistemine olan katkıları.

Yukarıdaki nedenler dışında Bytecoin veya diğer başka altkoinlerin delist edilmesi konusunda ise herhangi bir spesifik olay belirtilmedi. 2014 yılında üretilen Bytecoin, yakında bir hard fork’a hazırlanmaktaydı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment