Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fiyatlarını Manipüle Eden Fenomenlere Tehdit Vari Uyarı: SEC Peşinizde!

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski yetkilisi John Reed Stark, fiyat manipülasyonu yapan kripto para fenomenlerine tehdit vari uyarıda bulundu.

SEC eski yetkilisi John Reed Stark yakın tarihli bir paylaşımında, sosyal medya fenomenlerini hedef aldı. Fenomenlerin reklamını yaptıkları ürünler ve kripto paralar hakkında dikkatleri olmaları gerektiğini ifade eden Stark, vurdumduymaz davrananları da olası kovuşturmalara hazır olmaları konusunda uyardı.

Özellikle boğa koşuları esnasında yaptıkları paylaşımlarla kripto paraların fiyatını manipüle eden fenomenlere seslenen Stark, bu tür davranışların yasalar gereği dolandırıcılık kapsamında olduğunu hatırlattı.

Eski SEC yetkilisi, pek çok sosyal medya etkileyicisinin kurbanlarını küstahça ve kibirli bir şekilde dolandırdığına dikkat çekti. Stark, menkul kıymet dolandırıcılığının doğasının, failin genellikle kimliğinin arkasına saklanmaya çalıştığı diğer dolandırıcılık türlerinin aksine tespit edilmesini ve kovuşturulmasını kolaylaştırdığını belirtti.

Stark’ın detaylı açıklamasının satır aralarındaki şu ifadeler dikkat çekti:

Düzenleyiciler ve kolluk kuvvetleri, zorlayıcı ve canlı suçlayıcı kanıtlardan oluşan olağanüstü ve görkemli bir kanıt izi keşfetmek için bilgisayarlarını açmaları yeterlidir. Gerçekten de hükümetin elini kolunu bağlamak bir yana sosyal medya birçok kripto kardeşin kendilerini asmak için kullandıkları sanal bir ip haline geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!