Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonları Dördüncü Haftada da Küçülme Yaşadı

CoinShares tarafından paylaşılan rapora göre kripto para fonlarından geçtiğimiz hafta içerisinde toplamda 19.5 milyon dolar değerinde net çıkış oldu.

Grayscale, CoinShares, 3iQ, 21Shares gibi kripto para fonlarına akan ve bunlardan çıkan para dengesi, arka arkaya dördüncü haftada da negatif bölgede kaldı.

  • CoinShares raporuna göre kripto para fonlarının geçen hafta net 19.5 milyon dolar değerinde küçülmesi, bazı yatırımcıların fiyatlardaki yükselişi fırsat bilip kâr almış olduğuna işaret olabilir.

  • Mayısın ortasından beri küçülme eğilimi gösteren kripto para fonlarından, o tarihten beri toplamda 295 milyon dolar değerinde net çıkış yaşandı. Bu sayı, söz konusu fonların yönetimi altındaki varlıkların toplam değerinin %1’ine denk geliyor.

  • Yılbaşından beri toplamda 4.1 milyar dolar paranın girdiği Bitcoin fonlarından geçen hafta 19.7 milyon dolar çıktı. Böylece bunlardan ayın başından beri 67.8 milyon dolar çıkmış oldu.

  • Ethereum fonları geçen hafta olduğu gibi bu hafta da ekside kaldı ve 9.5 milyon dolar kaybetti. Bitcoin fonları son 12 haftanın 10’unda, Ethereum fonları ise 6’sında küçülme yaşadı.

  • Birden fazla varlığın yer aldığı kripto para fonlarına 7.5 milyon dolar, XRP fonlarına 1.1 milyon dolar, Polkadot (DOT), Bitcoin Cash (BCH) ve Cardano (ADA) fonlarına sırasıyla yaklaşık 400.000, 200.000 ve 500.000 dolar girdi.

  • Tüm bu yatırım ürünlerinin geçen haftaki ticaret hacmi, bir önceki haftaya kıyasla %173 büyüdü.

coinshares-kripto-para-2-agustos

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!