Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Kripto Para Teknolojisine “Nötr” Yaklaşıyor

ABD Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bloomberg’e verdiği özel röportajda kripto para teknolojisine “nötr” yaklaştığını fakat “yatırımcıların korunması konusunda nötr olmadığını” açıkladı.

ABD’de menkul kıymet piyasasının düzenleyici kurumu olan SEC’nin başkanı, verdiği röportajda bilhassa 1.6 trilyon dolarlık bir pazar haline gelmiş kripto paralar ve bunların regülasyonu hakkında konuştu.

Üç yılını kripto paralarla ilgili ders verip, bu konuya yönelerek geçirdiğini söyleyen Gensler’in, “Eğer biri spekülasyonda bulunmak istiyorsa, bu onun kendi bileceği iştir. Ama bizim millet olarak bu yatırımcıları dolandırıcılıklara karşı korumak gibi bir görevimiz var.” dediği aktarıldı.

Gensler, SEC’nin başına geçmeden önce Massachusetts Institute of Technology’de Blockchain and Money dersini verdi. Online ortamda bulunabilen videolar, milyonlarca görüntülenmeye sahip.

Sektörün ne zaman regüle edileceği belli değil

Gensler, mayısın başında SEC Başkanı olarak Kongre’deki ilk oturumuna katılmış, “Şu anda kripto para borsalarını denetleyen bir piyasaya regülatörü yok, dolayısıyla yatırımcıları dolandırıcılığa ya da manipülasyona karşı koruyan bir şey de yok.” diyerek, Kongre’yi bu yönde harekete geçmeye çağırmıştı.

Verdiği röportajda kripto paraları regüle etmenin önemini vurgulayan Genser’in, “Bir teknolojinin daha çok benimsenebilmesi için önce bazı şeylerin, hedeflenen kamu politikalarına dahil edilmesi lazım.” dediği bildiriliyor.

SEC Başkanı, kripto paraların ne zaman regüle edileceğine veya bir Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) ne zaman onaylanacağına dair ise herhangi bir zaman dilimi paylaşmadı.

Gensler, şu anda SEC’nin kripto para gündeminde yer alan yedi ana maddeyi ilk dijital para arzları (ICO), işlem platformları, lending platformları, merkeziyetsiz finans, stablecoinler, custody işlemleri, borsa yatırım fonları ve daha farklı fonlar olarak sıraladı.


Görsel: SEC Başkanı Gary Gensler (Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!