Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumsallar Bitcoin Yükselişini Öngöremedi: Üst Üste 5 Hafta Çıkış

Bitcoin (BTC) hafta içerisinde 19 bin dolar bandına kadar gerileme yaşamasının ardından toparlanırken kripto para piyasasındaki kurumsal fonlardan 255 milyon dolarlık net çıkış görüldü.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilerde, kurumsal fonlardan net 255 milyon dolarlık çıkış olduğu belirtilirken son bir 24 saatlik periyotta %15’e yakın değer kazanan Bitcoin’in fonlarından 243 milyon dolar net çıkış olduğu ifade edildi.

Bitcoin’in son 24 saatlik periyotta sergilediği performansa bakıldığında kurumsal yatırımcıların bu hafta yanıldığı görünüyor. Bu hafta en çok para çıkışı Bitcoin’de olurken short (kısa) Bitcoin fonundaki 1,2 milyon dolarlık para çıkışı dikkat çekti.

Öte yandan Ethereum’dan (ETH) 11 milyon dolar, Litecoin’den (LTC) 300 bin dolar para çıkışı yaşanırken Solana (SOL), Ripple (XRP) ve Polygon’da (MATIC) küçük miktarlarda para girişi görüldü.

CoinShares, 244 milyon dolarlık çıkışın şimdiye kadarki en büyük fon çıkışı olduğunu belirtirken yönetilen tüm varlıklara (AuM) oranla bakıldığında 2019 yılının Mayıs ayındaki 51 milyonluk çıkıştan daha küçük olduğunun altını çizdi.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin yazım esnasında 23.511 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!