Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonu Grayscale 6.4 Milyar Dolar İle Yeni Bir Rekor Kırdı

Kripto para fonu Grayscale, yönetilen varlıklarının toplam piyasa değerini 6.4 milyar dolara ulaştırarak yeni bir rekor kırdı.

Grayscale rekor duyurusunu dün gece Twitter hesabından paylaştı. Duyuruda paylaşılan grafiğe göre Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) fonunun toplam değeri 5.8 milyar dolarla başı çekiyor. Fonun hisse başına piyasa değerinin ise 12.43 dolardan işlem gördüğü görülüyor. Birinci sırayı 855 milyon dolarlık toplam fon değeri ile Ethereum Trust (ETHE) takip ederken fonun hisse başına piyasa değeri de 50.65 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dışında Grayscale’in varlıklarını başka kripto paralar da oluşturuyor. Bunlar arasında Bitcoin Cash (BTC), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), XRP, Stellar (XLM) ve Zcash (ZEC) bulunuyor. Bu sıralamanın içinde birinci sırayı 67.1 milyon dolarlık toplam değerle Ethereum Classic çekerken sıralamanın sonunda ise 1.2 milyon dolarla Stellar yer alıyor.

grayscale-rekor
Kaynak: Twitter / Grayscale

Grayscale Investments’ın bağlı olduğu Digital Currency Group adlı şirketin CEO’su Barry Silbert da Grayscale’in tweetini alıntılayarak bir yorumda bulundu. Silbert, bu hafta büyük akışların olabileceği yorumunda bulunarak gelişmelerin heyecan verici olabileceğinin sinyallerini verdi.

Bir önceki seviye ne kadardı?

Benzer açıklamayı farklı değerlerle 25 Eylül tarihli tweetinde de yapan Grayscale, yönetimi altındaki kripto para birimlerinin toplam değerini 5.8 milyar dolar olarak duyurdu. O zamanki sıralamada da fonların başını Bitcoin Trust çekerken bu fonun, toplam yatırımın yaklaşık %85’ini oluşturduğu açıklandı. Bitcoin hisselerini bu yıl %46 artırdığını duyuran şirket yayımladığı rapora ek olarak Bitcoin ve kripto para varlıklarına olan kurumsal ilginin devam ettiğini belirtti. Eylül ayının sonuna doğru 17.100 yeni BTC ile yatırımlarını genişleten şirket, toplam yatırımın yaklaşık 186 milyon dolara tekabül ettiğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!