Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018’deki Tahmini Çıkan İsimden Bitcoin Yorumu: Hedef 12 Bin Dolar

Bitcoin fiyatının 2018’de düşeceği tahmini doğru çıkan Farmer Bluntz, BTC’nin çok yakında 12.000 doları görebileceğini öne sürdüğü bir tweet paylaştı. Paylaştığı tweetinde Bluntz, Bitcoin’in bu yılın en yüksek seviyelerine doğru hareket ettiğini söyledi.

Bluntz’ın Bitcoin tahmini, BTC’de görülen düşüş trendinin ardından geldi. 11.300 dolar seviyesinde işlem görmeye devam eden Bitcoin, geçen hafta gördüğü düşük seviyeleri geride bırakmış olsa da 11.750 dolar barajını henüz aşamadı. Analistler, Bitcoin’deki düşüşün OKEx borsasında yaşanan son haber akışları nedeniyle olduğunu düşünüyor.

Bitcoin Yakında 13.000 Dolara Yaklaşabilir

2018 yılında Bitcoin’in 3.200 doların altına düşeceğini doğru tahmin eden analist Farmer Bluntz, BTC’nin önemli bir kırılma modeli oluşturduğunu ve yakında 12.000 doların üzerine çıkabileceğini söyledi. Twitter’da paylaştığı grafikte, Bitcoin’in yakın zamanda 12.000 dolara yükselip ardından 13.000 dolara yakın bir noktada fiyatlanacağını tahmin ettiğini söyledi.

bluntz-bitcoin

Haber Akışları Tahminlere Paralel Değil

Bitcoinist’in haberine göre, kısa vadeli haber akışları Bluntz’ın paylaştığı tahminle paralel hareket etmiyor. Özellikle OKEx borsası kurucusu  Xu Mingxing’in polis tarafından sorguya alınması ve borsada para çekme işlemlerinin tamamen durması ile birlikte borsada yüksek miktarda düşüşler görüldü. Bitcoin, bu haberin ardından iki saat içinde 300 dolar değer kaybı yaşadı. Analistler, bu haberle birlikte düşüşe geçen Bitcoin’e daha fazla düzenleme gelmesinden de endişe ettiğini dile getirdi. 

OKEx’in yanında kripto borsası BitMEX ve ABD arasında süren davanın da Bitcoin fiyatını yakın zamanda düşürebileceği konuşuluyor. Yakın zamanda BitMEX’in kara para aklama karşıtı yasalarına (AML/KYC) kasıtlı olarak uymadığı ve bankacılık kanununu çiğnediği iddia edilmişti. ABD’nin açtığı dava ile birlikte Bitcoin fiyatı sert düşüş yaşamıştı. CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte %45.9 oranında işlem hacmi kaybeden BitMEX, kripto para borsaları arasında yüksek hacme ve etkiye sahip bir borsa olarak kabul edildiğinden analistler bu durumun BTC için olumsuz bir etkiye sahip olabileceği belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!