Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonu Grayscale Kasasına 3 Günde 2.5 Milyar Dolar Ekledi

Kripto para varlık yönetim şirketi Grayscale Bitcoin, Ethereum ve birçok başka kripto para birimi ile, yönetimi altında 15.5 milyar dolar olduğunu açıkladı. Yalnızca 3 gün önce bu tutar 13.1 milyar doları gösteriyordu. Bu yükselişte hem Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi coinlerin fiyatının artması hem de kripto para birimlerinin popülerleşmesi ile yatırımcı ilgisinin yükselmesi temel gösteriliyor.

En önemli kripto para fonlarından biri olarak gösterilen Grayscale kasasına yalnızca 3 günde 2.5 milyar dolar ekledi. Barry Silbert yönetimindeki Grayscale şirketi yayınladığı gönderi ile 18 Aralık itibarıyla müşterileri için 15.5 milyar dolarlık fon yönettiğini duyurdu.

5 milyar dolarlık fonu toplamak 5 ay sürdü, şimdi 3 günde 2.5 milyar dolar geldi

Bitcoin fiyatı 22 bin doların üzerinde kalmaya devam ederken yatırım fonu Grayscale de yükselişini sürdürüyor. Şirket kullanıcıları için sunduğu Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve XRP gibi dokuz yatırım ürünü ile yönetimi altındaki varlıkların değerini katlıyor.

Grayscale yönetimi altında 15 Aralık itibarıyla 13.1 milyar dolarlık fon bulunuyordu. Şirket açıkladığı veriler ile AUM’un 17 Aralık’ta 15.3 milyar dolar ve 18 Aralık’ta ise 15.5 milyar doları bulduğunu paylaştı. Barry Silbert tarafından kurulan Digital Currency Group’a bağlı olan Grayscale şirketinin yönetimi altında 5.4 milyar dolarlık fon toplaması beş ay sürmüşken; şirket kasasına 15-18 Aralık tarihleri arasındaki 3 günlük zaman zarfında 2.5 milyar dolar ekledi.

kripto-para-grayscale

Hangi kripto para ürününde ne kadar yatırım var?

Grayscale tarafından son açıklanan verilere göre AUM değeri en yüksek olan yatırım ürünü Bitcoin Trust oldu. Şirketin Grayscale Bitcoin Trust ürününde 18 Aralık gününün verilerine göre 13 milyar dolarlık BTC bulunuyor. Onu hemen arkasından ise 1.8 milyar dolarlık AUM değeri ile ETH yatırım ürünü Ethereum Trust takip ediyor.

Şirketin Litecoin yatırım ürününde 104.3 milyon dolar, Ethereum Classic yatırım ürününde 79.1 milyon dolar ve Bitcoin Cash yatırım ürününde 70.2 milyon dolar bulunuyor. Bunlar dışında Grayscale XRP Trust’ta 22.2 milyon dolarlık, Zcash Trust’ta 15.1 milyon dolarlık ve Grayscale Horizen Trust’ta ise 6.8 milyon dolarlık fon bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!