Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Rallisi OTC Verileriyle Devam Edebilir

Bitcoin fiyatında görülen sıçramayla birlikte uzun süredir büyük bir ralli bekleyen yatırımcıların yüzü güldü. BTC fiyatı 23 bin dolara çıkarken son aylarda kurumsal yatırımcılardan da büyük talep gördü. Yaşanan rallide büyük kurumsal şirketlerin Bitcoin yatırımlarının etkisi tartışılırken CryptoQuant CEO’su da ralli hakkında bir açıklama yaparak tezgah üstü piyasa (OTC) verilerine dikkat çekti. CEO’ya göre Bitcoin’de görülen rekor artış, bu veriler ışığında devam edebilir.

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, on-chain (zincir içi) verileri analiz ederek son günlerde ralli gören Bitcoin için bazı tahminlerde bulundu. CEO, kurumsal yatırımcıların tezgah üstü piyasalardaki (OTC) işlem hacmini bilemediklerini ancak potansiyel olarak BTC almaya devam ediyor olabileceklerini 3 temel veri ışığında gösterdi. Ki Young, analizine şöyle başladı:

“Kurumsal yatırımcılar tarafından yapılan OTC işlem hacmini bilemiyoruz. Fakat bazı on-chain veriler bu işlemleri tahmin etmemizde yardımcı oluyor. Bu verilere göre, OTC işlemleri hala devam ediyor ve potansiyel olarak kurumsal yatırımcılar hala BTC alıyor olabilir.”

Önce Coinbase’i inceledi

Ki Young, Coinbase borsasından çıkan yüksek miktardaki BTC’lerin 6000-8000 BTC saklayan Coinbase Pro soğuk cüzdanlarına aktarıldığını söyledi ve “Eğer Coinbase, önemli miktarda BTC’yi soğuk cüzdanlarından başka cüzdanlara önemli miktarda BTC aktarırsa OTC işlemi yapıldığından söz edebiliriz.” dedi.

bitcoin-ralli
12 Aralık tarihinde Coinbase Pro soğuk cüzdanlarından çıkan BTC miktarını gösteren grafik.

Ardından Grayscale’e geçen CEO, Grayscale’in Bitcoin almak için kullandığı Genesis Trading platformunun Coinbase’in tezgah üstü piyasasına bağlı olduğunu belirtti. Geçtiğimiz günlerde yatırım devi Ruffer’ın Coinbase aracılığıyla 740 milyon dolarlık BTC aldığını doğruladığını da paylaştı.

Ek olarak Ki Young, Coinbase’in sahip olduğu Custody (saklama) hizmetinin direkt kendi OTC platformuna entegre olduğunu açıkladı. Bu durumda, Coinbase Custody hizmetine kurumsallardan bir akış gerçekleşiyor olduğu sonucuna varılabilir.

Bullish sinyaller var

Coinbase borsasına yönelik açıklamalarının ardından Ki Young, tüm borsalardan yapılan transfer işlemlerini analiz eden fund flow ratio (fon akış oranı) göstergesiyle bullish sinyaller olduğunu dile getirdi. CEO, şu anda yeşil alanda bulunan göstergenin OTC piyasaları da dahil olmak üzere borsa dışı işlemlerin daha aktif olduğunu gösterdiğini belirtti.

bitcoin-ralli
Kırmızı alan: Aktif borsa işlemleri. Yeşil alan: Aktif borsa dışı işlemler (OTC dahil).

“Şu anda ağ üzerinde yapılan alım-satım işlemlerinin sadece %5’i borsalarda gerçekleştiriliyor. Aynı durum, Şubat 2019’da büyük borsaların OTC işlemlerini başlattığında da görülmüştü.”

Son olarak, ağ üzerinde transfer edilen Bitcoin sayısının yukarı yönlü hareket etmesi ve yukarıda açıkladığı fon akış oranının yeşil bölgede devam etmesi halinde OTC işlemlerinin devam ediyor olduğu sonucuna varılabileceğini vurguladı.

“Bu OTC verileri, kurumsalların BTC aldığını göstermeye devam ettiği sürece bu Bitcoin rallisi hiç bitmeyecek demektir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!