Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’sunun Bitcoin Yatırımı İki Kat Değerlendi

Twitter CEO’su Jack Dorsey, diğer şirketi Square ile yaptığı Bitcoin yatırımı ile kârını ikiye katladı. Cash App uygulamasının geliştiricisi olan Square Ekim 2020’de 50 milyon dolarlık BTC yatırımı yaptığını duyurdu.

Twitter CEO’su Jack Dorsey’nin şirketi Square tarafından yapılan Bitcoin yatırımı, BTC rekorunun gelmesi ile ikiye katlandı. Bir para transfer uygulaması olan Cash App’in geliştiricisi Square, bu yıl ekim ayında yaptığı açıklama ile BTC satın almaya karar verdiklerini duyurdu. Yatırımın detaylarında ise Square şirketinin %1’lik rezervinin Bitcoin’e ayrıldığını açıklanarak, 50 milyon dolar değerinde BTC alımı yapıldığını bildirildi.

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, Bitcoin yatırımı ile 2 kat kazandı

Bitcoin’in rekor tazelemesinin ardından 17 Aralık günü atılan bir tweet ile Jack Dorsey’in CEO’su olduğu Square şirketinin BTC yatırımından el ettiği kazanç gündeme geldi. Twitter’da bir hesap, Square’in Bitcoin yatırımının değerinin 2’ye katlandığını belirtti.

Bitcoin için 50 milyon dolarlık yatırım planı oluşturan Square 7 Ekim 2020’de yaklaşık 10 bin 600 dolardan 4 bin 709 BTC satın aldı. Tweet atıldığında BTC fiyatı 21 bin 400 doları gösteriyordu. Tweet Jack Dorsey tarafından da retweetlendi ve Twitter CEO’su sık sık dile getirdiği gibi bir Bitcoin boğası olduğunu bir kez daha destekledi. Bitcoin 17 Aralık ve devamında yükselişini sürdürerek Square’in kazancını 2 katın daha da üzerine taşıdı.

twitter-jack-dorsey-bitcoin

Square şirketinin Bitcoin’e desteği bitmiyor

CEO Jack Dorsey Square şirketinin, Bitcoin madenciliği kapsamında sıfır karbon projesini desteklemek için yeni bir girişim başlattığını duyurdu. Şirket, BTC ekosisteminde yenilenebilir enerji kullanımını geliştirmek isteyen şirketlere 10 milyon dolarlık hibe vereceğini duyurdu. Square şirketi Bitcoin ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlaması beklenen bu plan kapsamında Watershed ile de ortaklığını açıkladı.

Dorsey yaptığı açıklamada BTC’nin tamamen temiz enerji ile desteklenebileceğine dair inancını dile getirdi. Dorsey atılan bu adım ile karbon ayak izinin ortadan kaldırılabileceğine ve yenilebilir enerjinin global anlamda benimsenebileceğine inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!