Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Square, Bitcoin Ekosistemini Geliştiren Şirketlere 10 Milyon Dolar Verecek

Square, 2030 yılına kadar “sıfır karbon” projesi kapsamında Bitcoin ekosisteminde yenilenebilir enerjinin artırılması için çalışan şirketlere 10 milyon dolar vereceğini duyurdu. Kurucu Jack Dorsey’in başlattığı yeni girişim kapsamında Watershed şirketiyle de ortaklık kurdu.

Twitter ve Square şirketlerinin kurucusu Jack Dorsey, Bitcoin madenciliği kapsamında yeşil enerjiyi desteklemek için böyle bir girişim başlattıklarını duyurdu. Sıfır karbon amacıyla yola çıkan şirket, Bitcoin ekosistemini geliştirmek isteyen şirketlere 10 milyon dolar ödeme yapacak. Dorsey, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bitcoin’in sonunda tamamen temiz enerji ile destekleneceğine, karbon ayak izini ortadan kaldıracağına ve yenilenebilir enerjilerin küresel olarak benimsenmesini sağlayacağına inanıyoruz. Tahminler, Bitcoin’in halihazırda önemli miktarda temiz enerji tükettiğini gösteriyor ve Square’in yatırım girişiminin bu yenilenebilir enerjiye olan dönüşümü hızlandıracağını umuyoruz.”

Bitcoin madencileri temiz enerjiden faydalanıyor

Bitcoin’in Square şirketinin benzersiz bir parçası olduğu ifade edilirken, şirketin Cash App aracılığıyla müşterilerine kripto para satın almasının karbon ayak izi konusunda bir etkisi olduğu belirtildi. Bu yeni girişimle birlikte, Square’in Bitcoin’in yarattığı karbon ayak izini ortadan kaldırmak yerine temiz enerjiye geçişi hızlandırmayı hedefliyorlar.

Şirketin bu adımı, Zycrypto’da Square’in Bitcoin yatırımlarını ikinci kez halka açıyor olması şeklinde yer buldu. Jack Dorsey, Square’in ekim ayında 50 milyon dolarlık Bitcoin aldığını duyurmuştu. Bununla birlikte, bu yıl yapılan araştırmalarda Bitcoin madencilerinin yaklaşık %76’sının yenilenebilir enerjiden faydalandığına dair bir bilgi de paylaşıldı. Bu kapsamda ise Square gibi şirketlerin yaptığı temiz enerji yatırımların Bitcoin madenciliğinin geleceği için bir kılavuz niteliğinde olduğu ifade edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!