Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tesla Yatırımcısı İşte Böyle Milyoner Oldu

Brandon Smith, 2017’de tam 10 bin dolarını Tesla (TSLA) hisselerine yatırır. İlk defa bir şirkete yatırım yapan Smith, kenara attığı tüm parayı Tesla’ya aktarmayı sürdürür ve en sonunda toplam 90 bin dolarını TSLA hisselerine yatırmış olur. Peki şimdi bu yatırımcının ne kadarı var dersiniz? Smith, 3 yıl içinde tam “1 milyon dolar” kazanmayı başararak Tesla milyonerleri arasına girdi. İşte yatırımcının Tesla hikayesi.

S&P 500 haberi ile birlikte popülerleşen Tesla, yatırımcılarını milyoner etmeye devam ediyor. Brandon Smith de o milyonerlerden birisi. 3 yıl önce başladığı yatırım macerasında Smith, 90 bin dolarlık TSLA yatırımıyla milyoner oldu ve sevincini Twitter’da paylaştı:

“İnanılmaz! Artık $TSLA-naire oldum! Yolculuk daha yeni başlıyor, HODL!”

tesla-tsla
Yatırımcının net kazancı 1 milyon dolar olurken günlük kazancı da 11.541 dolar.

Bloomberg’de bir makaleye konu olan Smith’in, “Sadece aldım ve tuttum, hiç satmadım.” dediğini ve günde 2-3 saatini Tesla hakkında araştırmalar yaparak ve podcast dinleyerek geçirdiğini öğreniyoruz.

Bununla birlikte Smith, yatırımdan çıkma gibi bir planı olmadığını ve kendisine yeni bir ev inşa etmeyi ya da almayı istediğini belirtti. Tesla için “bullish” olduğunu aktaran yatırımcı, kazancının daha da yükseleceğine inanıyor. “Şimdi önemli olan Tesla’nın dördüncü çeyrek siparişleri. Bu siparişlerle birlikte Tesla bu yıl toplamda 500 bin teslimata kadar çıkabilir.” dedi ve son olarak insanların Tesla’nın sahip olduğu potansiyelin farkında olmadıklarını düşündüğünü dile getirdi.

Tesla bu yıl ne kadar kazandı?

Son kapanış verilerine göre Tesla (TSLA) hisselerinin bu yıl %731 oranında yükseldiği belirtilirken Tesla’nın 21 Aralık’ta S&P 500’e katılacak olması da hem şirket için hem Elon Musk için bir köşe taşı olarak yorumlanıyor. Nasdaq borsasında listelenen TSLA, 18 Aralık’ta günü 695 dolardan kapattı.

tesla-tsla
2010 yılında TSLA’ya 5,794 dolar yatırılsaydı şu anda 1 milyon dolar edecekti.

TSLA için birçok fiyat tahmini bulunurken, Bloomberg’in değindiği iki tahmin dikkat çekiyor: birincisi, JPMorgan’ın 90 dolarlık tahmini, ikincisi ise Goldman Sachs’ın 780 dolarlık tahmini. Görünüşe göre Tesla, bu yıl gösterdiği yüksek performansıyla dikkatleri üzerine çekse de bazı kesimleri henüz ikna edebilmiş değil. Kısa bir süre önce, uzman Holger Zschaepitz de 200 milyondan fazla hissesi bulunan Tesla’nın 148 milyar doların üzerinde bir değere sahip olduğunu paylaştı ve gördüğü yükselişi “çılgınca” olarak yorumladı.

tesla-tsla

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!