Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Tesla Yatırımcısı Bir Yılda Yüzde Bin 160 Kazanç Sağladı

Bir yatırımcı Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile 2019 yılında aldığı Tesla (TSLA) hisselerinden %1160 kazanç sağladığını açıkladı. O zaman Goldman Sachs Tesla ile ilgili yaptığı yıl sonu tahminlerini düşürdüğünü açıklamıştı. Bu hafta yapılan açıklamada ise geçen yılın aksine Goldman Sachs analisti TSLA için bullish olduğunu duyurdu. Peki, yine tersi mi çıkacak?

Twitter’da Gali kullanıcı adı ile bilinen yatırımcı, Tesla (TSLA) hissesi ile elde ettiği kazancı sosyal medyada paylaştı. Gali Haziran 2019’da aldığı TSLA hissesi ile %1160 kârda olduğunu söyledi. Gali’nin hisse satın aldığı dönem TSLA yaklaşık 40 dolar civarındayken, hissenin bugünkü fiyatı 585 – 599 dolar aralığında seyrediyordu.

20 Haziran 2019 günü paylaştığı tweete de atıfta bulundu. Gali, 2019 yılında Goldman Sachs‘ın yıl sonu tahminlerini düşürdüğünü açıkladığı sırada bunu ters bir indikatör olarak görüp TSLA aldı. Gali tarafından kazancının yüzde binden fazla olduğu açıklandığı gün olan 3 Aralık’ta ise TSLA fiyatı 600 dolar sularındaydı.

Tersi mi çıkacak?

Goldman Sachs’ın Tesla için tahmin düşürmesi ile TSLA almaya karar veren yatırımcıya 10 kattan fazla kazandıran şey, bu açıklamayı ters bir gösterge olarak kabul etmesi oldu. Fakat, Goldman Sachs analisti Mark Delaney’in Tesla tahminine göre bu kez bir artış kapıda olabilir.

Goldman Sachs analisti bu hafta yaptığı açıklamada elektrikli araçların benimsenme oranlarının arttığını ve bu sebeple TSLA için önceki tahminlerinin yerini yeni ve daha yüksek tahminler aldığını dile getirdi. Analist, Goldman Sachs’ın TSLA için verdiği 455 dolarlık hedefin geçersiz olduğunu ve TSLA için yıl sonu fiyatının tahminlerinden yüksek olduğunu söyledi. Bu açıklamanın ardından Gali’nin paylaşımının altına birçok takipçisi “Bu kez yükseliyor, yani bu bir kez de bir sat çağrısı olabilir mi?” diye sordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!