Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in 20 Bin Dolara Çıkması İçin Hangi Engelleri Aşması Gerek?

Bitcoin (BTC) fiyatı, son dönemde yüksek bir fiyat hareketliliği gördü. Son 10 gün içinde BTC fiyatı 16 bin dolara kadar geriledi ve ardından tekrar yükseliş ivmesi kazanmayı başardı. CoinGecko verilerine göre 1 Aralık tarihinde 19 bin 830 doları gören BTC, bazı borsalarda rekor kırmış ve tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı. Peki en çok merak edilen soruya gelelim: Bitcoin 20 bin doları aşabilecek mi?

Bitcoin (BTC), gördüğü fiyat değişimleri sonrasında yatırımcı ve analistlerin odağında olmayı sürdürmeyi başardı. Birçok analist Bitcoin’in katlanarak artacağını savunurken bazı çekimser tahminler de bulunuyor. Şu anda 19 bin 060 dolar seviyesinde fiyatlanan Bitcoin için Joker kullanıcı isimli popüler kripto para traderı 25 bin dolar hedefini gösterdi ve şunları söyledi:

“Bitcoin 18.600 – 19.600 dolar arasında konsolide olacak. 4 günlük destek noktası 18.600 dolar olurken boğalar dip seviyeden alış yaparak fiyatı yukarı çekecek. Bu durumda 19.600 dolar kalenin son muhafızı olacak. Ardından Bitcoin, tarihinde ilk defa 23 – 25 bin dolar seviyelerine meydan okuyacak!”

bitcoin-btcPeki Bitcoin’in önündeki engel ne olabilir?

Popüler trader Crypto Michael, Bitcoin fiyatı için ABD Dolar Endeksi‘nin (DXY) bir engel oluşturabileceğini açıkladı. Şu anda BTC’nin pek güçlü görünmediğine inandığını belirten trader, Twitter’da şu yorumu yaptı:

“Şu durumda Bitcoin’in pek de güçlü durmadığını söyleyebilirim. DXY’nin gördüğü hafif yükselişin yanı sıra piyasalarda bazı düzeltmeler görebiliriz. Şunu da unutmayın, ne zaman BTC düzeltme görse altcoinler de yükselmiyor.”

Genelde dolar endeksiyle ters korelasyon gösterdiğine inanılan Bitcoin için DXY’nin gördüğü hafif yükseliş bir engel teşkil edebilir. Market Watch verisine göre, endeks 4 Aralık tarihi kapanışını 90.81 seviyesinde yaptı. Endeks, haftayı hafif bir yükselişle kapatmış oldu.

bitcoin-btc
“17 bin dolarlık senaryoyu tartışmayalım”

Analist Mayne of Tether de Joker gibi 25 bin doları hedef göstererek yeni bir ATH’ye işaret etti. Analist, şunları aktardı:

“18.700 dolar destek noktası. Bu seviyeyi korursak 19.300 – 19.500 dolar seviyesine tekrar ulaşabilir ve ATH görebiliriz. Bu durumda BTC 22 – 25 bin dolara kadar çıkabilir. Fakat 18.700 dolarlık seviyeyi kaybedersek 17.200 dolara kadar gerileme görebiliriz ancak 17 bin dolarlık senaryoyu şimdilik tartışmayalım.”

bitcoin-btcPazar günü volatilite görülebilir

Kripto para yatırımcısı Josh Rager da BTC için kısa vadeli bir yorum yaptı. 5 Aralık günü Bitcoin’in sakin bir gün geçireceğine inandığını belirten Roger, pazar günü volatilite görülebileceğini söyledi. 19.700 doların üzerinde kırılma bekleyen trader, 18.500 dolar seviyesinde bir haftalık kapanış da görülebileceğini dile getirdi.

bitcoin-btc

Akşam yıldızı ortaya çıktı

NebraskanGooner isimli analist, Bitcoin ve Ethereum grafiklerinde ortaya çıkan akşam yıldızı ayı formasyonuna dikkat çekti. Öncesinde de fiyat düşüşüne değinmiş olan analiste gelen yorumlar arasında dolar endeksi sorusu da bulunuyor. Bir kullanıcı, “Sizce bugün görülen gerilemenin arkasında DXY olabilir mi?” diye sordu.

bitcoin-btc
Solda Bitcoin’de, sağda ise Ethereum’da oluşan akşam yıldızı ayı formasyonu görülüyor.

Dump ihtimali hala var

OKEx borsası, Bitcoin balinalarının likiditeyi fırsat bilerek dump yapabileceğini söyleyen bir makale paylaşmıştı. Makalede, BTC’nin psikolojik seviye olan 20 bin doları test etmeye çalıştığı için balinalar ve perakende yatırımcılar arasında bir çatışma görüleceği ifade ediliyor. Buna benzer bir yorum da CryptoQuant CEO’sundan gelmiş ve o da yakın zamanda balinalardan dump gelebileceği konusunda yatırımcıları uyarmıştı.

19 bin dolarlık seviyesini şimdilik korumaya devam eden Bitcoin’in Josh Rager’ın dediği gibi bir volatilite görmesi halinde haftayı yüksek bir seviyede kapattığını acaba görebilecek miyiz?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!