Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Tasarısına İnat Sabitcoin ile 150 Bin Dolar Bağış Topladılar

Kripto para piyasası ABD tarafından yayınlanan sabitcoin karşıtı “STABLE” yasa tasarısı ile çalkalanıyorken, kripto paralar için bir düşünce topluluğu olan Coin Center’a 150 bin dolarlık bağış yapıldı. Çoğunluğu sabitcoinler ile yapılan bu binlerce dolar değerindeki bağışın zamanlaması ise sabitcoin yasası haberlerinin ardından manidar bulundu. 

Kripto para girişimcileri ve yatırımcıları, geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşen sabitcoin karşıtı yasa tasarısından sonra bir araya gelerek; kripto paralar için savunuculuk rolünü üstlenen önde gelen kuruluş Coin Center’a binlerce dolar değerinde bağışta bulundular.

ABD’de üç demokrat temsilci tarafından bankaları korumak amacıyla sunulan sabitcoin düzenleme yasa tasarısından sonra ABD Hazine Bakanlığı da bir rapor yayınlayarak sabitcoin kullanımının yaygınlaşması ile ödeme sistemlerinin tehlikeye girebileceğine değindi.

Bağışlar USDC, DAI ve ETH ile yapıldı

Kripto para savunucusu ve önde gelen kripto para araştırma topluluğu Coin Center’a yapılan bağışların Gitcoin aracılığı ile gönderildiği biliniyor. Sabitcoin yasa tasarısına karşı hukuki olarak da cephe alması beklenen Coin Center’a yapılan bağışların toplamı ise 150 bin doları geçti.

Bağışların çoğu önde gelen sabitcoinlerden olan USD Coin (USDC) ve Dai (DAI) ile yapıldı. Gitcoin üzerinden yapılan bağışlarda, bağışçı sayısı 100’ü geçti. Bağışların bir kısmı da Ethereum (ETH) aracılığı ile gerçekleşti. Bağışların yasanın kabul edilmesi ile bir dizi düzenlemeye tabi tutulacak DAI ve USDC gibi sabitcoinler ile yapılması da dikkat çekici bir başka nokta oldu.

DeFi ve Ethereum topluluklarına teşekkür etti

Coin Center İletişim Müdürü Neeraj Agrawal bağışlar sonrasında yaptığı açıklama ile desteklerinden dolayı DeFi ve Ethereum topluluklarına teşekkürlerini iletti. Agrawal bağış aldıkları Gitcoin platformundan da övgü ile bahsetti. Gitcoin aracılığı ile gönderilen bağışlar, 1 milyon dolarlık yıllık bütçeye sahip Coin Center için yıllık bazda fonlarının %15’ini temsil ediyor.

Kripto paralar için önerilen yasa henüz kabul edilmemiş olsa da, bir sonraki kongre oturumunda kabul edilmesi halinde dijital paralar için birçok yeni regülasyon getirecek. Tasarının kabul edilmesi ile sabitcoin çıkarmak isteyen kuruluş veya firmanın, bir dizi regülatör kurumdan izin belgesi alması gerekecek. Office of the Comptroller of the Currency (OCC) Başkan Vekili Brian Brooks tarafından yapılan açıklamaya göre, STABLE yasası Bitcoin’in yasaklandığı anlamına gelmese de, Ethereum gibi ağlar üzerinde bir dizi yasal kısıtlamalar getirmesinden korkuluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!