Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk Güvenlik Direktöründen Kripto Para Kullanıcılarına Tavsiyeler

BtcTurk Siber Güvenlik Direktörü H. Emre Yılmaz, yerli kripto para kullanıcılarına seslenerek güvenlik konusunda ne gibi hususlara dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Yılmaz yaptığı paylaşımla phishing gibi saldırılardan korunmak için neler yapılması gerektiğini anlatıp kripto para kullanıcılarına bazı güvenlik tavsiyeleri verdi.

Araştırma firması CipherTrace, geçen ay yayımladığı güvenlik raporu ile kripto para yatırımcılarının bu yıl hackerlar ve dolandırıcılar yüzünden ne kadar para kaybettiğini açıkladı. Raporda dolandırıcıların yılın ilk 10 ayı içerisinde 1.8 milyar dolar değerinde kripto para çaldığı açıklandı. Türkiye’deki kripto para kullanıcılarının da bu gibi dolandırıcılıklara kurban gittiği biliniyor.

Kripto para kullanıcıları için siber güvenlik tavsiyeleri

Yerli kripto para borsası BtcTurk’ün siber güvenlik direktörü olan H. Emre Yılmaz, 5 Aralık günü yaptığı paylaşımla insanlara siber güvenlik konusunda bazı tavsiyelerde bulundu. Yılmaz, borsa kullanıcılarının “kripto paralarını güvende tutmak” için bu tavsiyeleri dinleyebileceğini ifade etti.

Kimse sizden kişisel bilgilerinizi istemez
  • Yılmaz Türkiye’deki hiçbir kripto para alım-satım platformunun kullanıcıları arayıp onlardan herhangi bir eylemde bulunmalarını talep ‘etmeyeceğini’ söyledi. Bu noktada özellikle “Hesaplarınızda şüpheli aktivite var, şifrenizi söyler misiniz?”, “2FA kodunuzu söyler misiniz?” gibi sorulara yanıt vermekten kaçınılması gerekmektedir. Yılmaz ayrıca “Soğuk cüzdanlarda bakım çalışması yapıyoruz”, “Kripto paralarınız riskte” gibi söylemlere de şüpheyle yaklaşılması gerektiğini iletti.
Girdiğiniz siteyi mutlaka kontrol edin
  • Kripto para kullanıcıları bir platforma giriş yapmaya çalıştıkları zaman adres çubuğunda ne yazdığına dikkat etmeliler. Yılmaz’ın bu noktada tavsiyesi, arama motorları ile arama yapmadan, üşenmeyip, giriş yapılacak sitenin ismini adres çubuğuna yazmak. Kullanıcılar o site adresini taklit eden dolandırıcılardan ve phishing saldırılarından bu sayede korunabilirler.
Adresinize sadece siz mi erişebiliyorsunuz?
  • Yılmaz’ın verdiği bir diğer tavsiye ortak bilgisayar kullanımına yönelik oldu. Siber güvenlik uzmanı; bu gibi bilgisayarlarda “İşlem yapmamaya özen gösterin.” mesajı verdi. Bu bilgisayarları kullanmak zorunda olanlar için ise “Gizli sekme kullanın, işiniz bittiğinde sağ üst köşedeki çıkış butonuna bastığınızdan emin olun.” mesajını verdi.
Sistemdeki değişikliklere dikkat edin
  • Kripto para kullanıcıları kullandıkları cihazın sisteminde bir değişiklik olup olmadığını kontrol etmeliler. Jailbreak veya rootlamak gibi eylemlerden uzak durulması gerektiğini söyleyen BtcTurk direktörü, Her ne sebeple olursa olsun orjinal işletim sisteminde değişiklik yapılmış cihazlardan oturum açmayın. Jailbreak yada root’lamak gibi eylemlerden uzak durun.” diye ekledi.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!