Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fon yöneticisi: Bitcoin 100 Dolar da Olabilir 1 Milyon Dolar da

Uzun bir aradan sonra tarihi bir zirve görmeyi başararak 23 bin dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin, sabırla bekleyen yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Kripto para piyasasına gelen bu yeni heyecan dalgasıyla birlikte yeni fiyat tahminleri de havada uçuşmaya başladı. Konuyla ilgili görüşlerini aktaran eski bir fon yöneticisi de onlardan biri oldu ve Bitcoin’in 100 dolar veya 1 milyon dolar bile olabileceğini söyledi.

Ani sıçrama yaparak herkesi büyüsü altına alan ve 20 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin için yeni rekor seviyelerinin ne olabileceği konuluşur oldu. 2021 yılı için oldukça yüksek tahminleri bulunan bazı analistler BTC’nin 100 bin doları aşabileceğini dile getirirken bazıları net bir yorum yapmamayı tercih etti. Yahoo Finance’de Bitcoin ile ilgili görüşlerini aktaran eski fon yöneticisi Whitney Tilson ise Bitcoin fiyatının 100 veya 1 milyon dolar olabileceğini açıkladı.

Haberde aktarılanlara göre Tilson, BTC’nin 100 dolar – 1 milyon $ bandında belirsiz bir fiyat hareketliliği görebileceğini ve bu durumun oldukça ucu açık bir görünüm sunduğunu söyledi. Tilson, böyle bir durumda işlem yapmanın pek uygun olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

Kısacası, kripto para birimlerinden tamamen uzak durursanız daha mutlu ve daha huzurlu bir hayat süreceğinizi düşünüyorum.”

Bununla birlikte, 2017’deki yatırımcıların Bitcoin hakkında çok az bilgiye sahip olmaları sonucunda klasik bir piyasa balonu sinyallerinin görüldüğünü ifade eden Tilson, 2020 yılında görülen boğa rallisinin 2017’den farklı olduğunu vurguladı. Bu ralliye ana akım yatırımcıların ve kurumsal şirketlerin de katıldığını belirterek 2020’de Bitcoin kazançların yükselebileceğini söyledi.

Tilson yatırımcıları uyardı

Yatırımcıları uyaran fon yöneticisi, Bitcoin’in veya genel anlamda kripto paraların tüm zamanların en yüksek seviyesinde bile olsa short yapılmaması gerektiğini belirtti. Tilson, konuyla ilgili şu yorumu yaptı:

“Hiçbir kripto parada short yapmam ve aynı sebepten ötürü de kripto para almam, çünkü gerçek bir değere sahip değiller.”

Son olarak, her ne kadar Tilson 2021 yılında Bitcoin için 2018’de görülen çöküşü beklemiyor olsa da yatırımcılara BTC satın almalarını önermediğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!