Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Hedge Fonları Bu Yıl Paralarını İkiye Katladı

Kripto para hedge fonları 2020 yılında büyük kazanç elde etti. Gelirlerini ikiye katladığı açıklanan hedge fonlarının Bitcoin ve DeFi platformlarındaki yükseliş sayesinde artış gösterdiği belirtildi.

Reuters haber ajansının paylaştığı habere göre, kripto para hedge fonları Bitcoin’de görülen artış ve bankasız kripto para işlem yapma olanağının artması gibi nedenlerle birlikte yıl içinde yüksek performans gösterdi ve gelirlerini ikiye katladı. Ajansın haberinde öne çıkan hedge fonları arasında Visions Hill Group bulunuyor. Visions Hill Group, 2018 Eylül ayından bu yana %126 oranında geliş artışı kaydettiğini açıkladı. 

Vision Hill Group raporunda neler var?

Şirket, 2020 yılının ilk çeyreğinde görülen net artışlarını raporunda paylaştı. Buna göre, VH-ACI % 8,8, VH-ACIF % 2,4, VH-ACIQ % 17,3 ve VH-ACIO %16,9 artış gösterdi. Aynı çeyrekte Bitcoin’in %10,5, Bitwise 10 Large Cap Crypto Index (BITX) %7,7 ve Bloomberg Galaxy Crypto Index’in %1,5 oranında düşüş gösterdiği ifade edildi.

kripto-para-hedge-fonları

2018 yılı başından itibaren kıyaslanan performansa göre aktif yönetilen hedge fonlarının pasif bir şekilde Bitcoin tutmaktan daha iyi performans gösterdiği belirtildi. Şirket CEO’su Scott Army’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada DeFi platformlarının ortaya çıkışı ve kripto paraların yükselmesine ön ayak olmasının da hedge fonlarında görülen artışa katkı sağladığını açıkladığı söylendi.

DeFi verileri neler söylüyor?

DeFi Pulse verilerine göre platformlar üzerindeki toplam TVL değeri 10.89 milyar dolar seviyesine ulaştı. 44 DeFi platformu arasında 2.66 milyar dolar ile Uniswap’in en üst sırada olduğu görülüyor. DeFi Pulse istatistiklerine göre Uniswap’ın DeFi sistemindeki hakimiyet yüzdesi 24.40 oldu.

defi-tvl

DeFi’de görülen artış, Reuters’ın haberinde Ağustos ayından bu yana %180 artış gösterdiği şeklinde aktarılıyor. Konuyla ilgili olarak Framework Ventures şirketi kurucu ortağı Michael Anderson’ın da DeFi platformlarının diğer büyük kripto para borsalarından daha fazla hacme sahip olduğu ve yakında daha fazla büyüyeceğine inandığı aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!