Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Analisti Woo, BTC’nin Neden “Güvenli Liman” Olduğunu Açıkladı

Bitcoin analisti, hisse senetleriyle korelasyonu bozması ile lider koinin güvenli bir liman olma yolunda daha emin adımlarla ilerlediğini öne sürüyor.

Kripto para analisti Willy Woo’ya göre, Bitcoin ve S&P 500 korelasyonu bozulmaya başladı. Woo, Bitcoin’in hisse senetlerinden ayrılmaya başlamasının olumlu bir işaret olduğunu ve Bitcoin için “güvenli liman” algısının gelişeceğini öne sürdü.  Geçtiğimiz ay bu tablonun gerçekleşeceğini attığı tweetler ile öne süren Woo bu kez paylaştığı grafik ile “BTC’nin hisse senetlerinden ayrılışının ilk sinyalleri” mesajı verdi.

Bitcoin-guvenli-liman
Willy Woo tarafından paylaşılan Bitcoin NVT fiyatını gösteren grafik. Kaynak

NVT fiyatı destek görevi görüyor

Analist Willy Woo tarafından on-chain bir gösterge olarak kripto para camiasına tanıtılan NVT’nin Bitcoin fiyatı için bir destek görevinde olduğunu ileri sürdü. NVT, basitçe Bitcoin ağındaki işlemlerin asıl değerine oranla ne zaman yüksek değerli olduğunu ölçen bir göstergedir.

Woo, S&P 500’ün son günlerde yaşadığı düşüşe rağmen NVT fiyatının Bitcoin için bir destek oluşturduğunu iddia etti. Analist Woo’ya göre göstergeler, hisse senetleri bu şekilde kan kaybederken Bitcoin’in “güvenli liman” statüsünü güçlendirebileceğine işaret ediyor.

Herkes korelasyonun bozulduğuna inanmıyor

Kripto para dünyasındaki bazı isimler, Bitcoin ve SPX arasındaki “ayrışma” fikrine katılmıyorlar. Bitcoin ve S&P 500 arasında güçlü bir pozitif korelasyon olduğu düşünülen günlerde bile bazı piyasa uzmanları, ikili arasında doğrudan bir ilişki olmadığını, hem BTC hem SPX’in dolara karşı sergilediği negatif uyum yüzünden birlikte hareket ettiğini öne sürdüler.

Bu isimlerden olan analist Scott Melker mayıs ayında yaptığı açıklamalar ile hisse senetleri ve BTC arasında doğrudan bir korelasyon olmadığını; daha önce de ikilinin ilişkilendirilmediğini belirten bir açıklamada bulundu. Kripto para yatırımcısı Chris Dunn ise geçtiğimiz hafta BTC ve SPX arasında bu kez “negatif bir korelasyon” başladığını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!