Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para ile İlgili Yayınlanan İlanlarda Rekor Artış Yaşanıyor

İş bulma ve işe alım sitesi Glasdoor’un yaptığı son araştırma, enteresan sonuçları ortaya koydu. Buna göre, kripto para ve Blockchain ile ilgili şirketler, gerekli yeterliliklere sahip insanlar bulma konusunda son derece büyük zorluklar yaşıyor.

Glassdoor, araştırmasında birçok Amerikan merkezli iş bulma sitesinde yer alan iş ilanlarını inceledi. Bu iş ilanlarını ararken genelde Bitcoin, kripto para ya da Blockchain gibi anahtar kelimeleri kullanan site, daha sonra ise sonuçları değerlendirdi.

Bir önceki yıla kıyasla, başvurulabilecek iş sayısında 3 kattan büyük bir artış yaşanırken, Amerika Birleşik Devletleri özelinde New York ve San Fransisco çok fazla iş imkanı olması ile dikkat çekti. Bu iki şehirde sırasıyla 24 ve 21 iş ilanı yayınlandı.

İş ilanları, en fazla ise teknik konudaki sorunlara çözüm bulmak için yayınlanmış. En fazla yayınlanan iş ilanı genelde mühendislik ve yazılım konuları ile ilgili olurken, daha sonra ise pazarlama ve ürün yönetimi alanında fazla bir istek olduğu ortaya kondu.

Consensys ve IBM firmalarının 200’den fazla iş ilanı açtığı ifade edilirken, Coinbase ve Kraken kripto para borsaları da oldukça fazla sayıda iş ilanı açtı. Bu durum, hızlı büyüyen şirketlerin bu noktada ciddi bir kalifiye eleman arayışında olduğunu ortaya koyarken; buna karşın teknolojinin dev şirketleri olan Facebook, Google ya da Apple ise, bu şirketlere kıyasla çok daha az iş başvurusu açtı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment