Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlüler Tarafından Piyasaya Sürülen Kripto Para Birimleri Yeni Trend Mi Oluyor? 

Dünyanın iki numaralı profesyonel tenisçisi Caroline Wozniacki, kendi kripto para birimini çıkartmayı düşünen ünlüler furyasına dahil olan en güncel isim oldu. Wozniacki özellikle bu alanda hizmet veren Global Crypto Offering Exchange (GCOX) ile kendi token’ini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Danimarkalı tenisçinin hayranları yeni çıkartılan token ile çeşitli özel ayrıcalıklara sahip olacaklar ve ünlü sporcuya özel eşyaları da satın alabilecekler.

Ünlü Tokenleri – Geleceği Parlak Mı?

Global Crypto Offering Exchange isimli startup firması daha önce de bir kaç ünlü ismin kendi kripto para birimini çıkarmasına vesile olmuştu. Firma temel olarak kripto para birimini çıkartmak isteyen ünlü isimler için bir tür ”popülarite endeksi” oluşturuyor ve ona göre harekete geçiyor. Wozniacki’den önce ünlü futbol yıldızı Michael Owen ve boksör Manny Pacquiao da platforma dahil olmuştu. Jason Derulo ise firma ile ortaklık imzalamak için uğraşanlardan birisi.

GCOX temel olarak platformun kendi tokeni olan ACM’yi, piyasaya sürdüğü çeşitli ünlü-tokenleri ile parite olarak sunuyor. Bu sayede sahip olunan tokenler hem firmanın ekonomisini geliştiriyor, hem de ünlülerin hayranlarına ”özel” hediyeler alma yolu açıyor. Söz konusu hediyelerin arasında buluşmalar, toplantılar, interaktif etkinlikler yer almakta.

Platformun CEO’su Jeffrey Lin, Reuters kaynağına verdiği röportajda şunları ifade etti:

”Eğer her şey yolunda giderse, 2019 yılının ilk çeyreğinde ilk ünlü tokenimizi piyasaya sürmüş olacağız ve bu Michael Owen’ın tokeni olabilir. Belki Manny’nin tokeni de olabilir. Henüz emin değilim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment