Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para İş İlanları Hızla Artıyor!

Kripto paraların hızlı yükselişi artık bir sır değil.

Yakın zamanda AngelList‘in yayınladığı online iş ilanları ile ilgili rapora göre kripto para ile ilgili iş ilanlarında üssel bir artış var. Şirketler büyüyen piyasanın ihtiyacına cevap verebilmek adına bu alandaki yeni yetenekleri kaçırmak istemiyor.

Rapora göre 2017’nin ilk yarısında kripto para girişimlerine yatırılan para, 2016’nın tümünde yatırılan paranın toplamından daha fazla. Girişimlerin sayısı arttıkça iş ilanları da artıyor. Rapor şöyle devam ediyor:

“Kripto para şirketleri büyürken ve daha yüksek meblağlarda yatırım toplarken en yetenekli insanları işe almaları gerekiyor. Kripto para şirketleri tarafından AngelList’te açılan iş ilanları son altı ayda neredeyse ikiye katlandı.”

Daha İyi İş Olanakları

Raporun ayrıca belirttiğine göre kripto para işe alımlarını kaçırmamak için de çeşitli sebepler var. Bunlardan biri, AngelList’in ilanlarına göre, teknik ve teknik olmayan pozisyonlarda kriptopara iş teklifleri standartlardan %10-20 daha fazla ödeme yapıyor.

İkinci olarak, kripto para şirketleri diğerlerine oranla daha fazla pozisyonda uzaktan çalışma (remote) imkanı sunuyor. Bir kriptopara şirketinde, personeller diğer şirketlere göre %22 daha fazla uzaktan çalışma şansına sahip.

Bir üçüncüsü, kriptopara şirketleri, özellikle ICO‘lar, çok daha likit (fiyatı etkilemeden elden çıkarma kolaylığı)  varlık opsiyonları sunuyor. Tipik öz sermaye teklifleri genelde satılmaları ancak bir likidite işlemi sonrasında mümkün olan ve çeşitli kısıtlamaları olan opsiyonlardır. Ancak ICO’lar genelde çalışanlara özsermaye payı olarak coin teklif ediyorlar, bu coinlerin bazen bazı kısıtlamaları olabilmesine rağmen  likiditesi diğer seçeneklerden daha yüksek bir opsiyon sunuyor.

İş Pozisyonları

Web sitesine göre şu an 2500’den fazla teknik pozisyonda ve 1000’den fazla teknik olmayan pozisyonda iş ilanı mevcut. Buna ek olarak, ilanlara göre işverenler doyurucu teknik bilgiden ziyade öğrenmeye hevesli çalışanlar arıyor. Raporun belirttiğine göre:

“Genelde, derin blockchain bilgisi bir gereklilik değil. Şirketler öğrenmeye hevesli, hiç gecikmeden müdahale edebilecek ve bu piyasaya gerçekten ilgi duyan çalışanlar arıyor.”

Rapor, genel itibariyle kripto para endüstrisinin hızla büyüdüğünü ve devrimsel teknolojileri kucaklamaya devam ettikçe büyümeye devam edeceğini gösterir nitelikte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment