Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’nin En Büyük Mesajlaşma Uygulaması Borsa Açıyor

Güney Kore’de meşhur bir menkul kıymetler ticareti uygulaması olan ve ülkenin bir numaralı mesajlaşma uygulaması Kakao Talk‘a bağlı olan Kakao Stock’un işletmecisi, Upbit isimli yeni bir borsa açıyor. Başlangıçta Bitcoin, Ethereum ve Litecoin de dahil olmak üzere 110’dan fazla kripto para desteklenecek.

Kore’nin En Büyük Kripto Para Borsası Açılıyor

Güney Koreli fintech (finans-teknoloji) şirketi Dunamu Inc. pazartesi günü bir açıklama yaparak önümüzdeki ay Upbit isimli borsanın beta sürümünü açacağını duyurdu. Şirket, açılacak yeni borsa Upbit’in Güney Kore’nin en büyük dijital para borsası olacağını iddia ediyor.

2012 Nisan’ında kurulan Dunamu, Kakao Talk uygulamasının sahibi Kakao Corp.’a bağlı bir şirket. Kakao Talk uygulamasının dünya genelinde 200 milyondan fazla kullanıcısı var ve Güney Kore’deki akıllı telefonların %95’inde kurulu durumda.

Upbit’in internet sitesine Android, iOS platformlarından ve tabiki bilgisayar sistemlerinden ulaşılabilecek. Borsa aynı zamanda çeşitli alternatif kripto paraların analizleriyle birlikte, yatırım tavsiyesi hizmeti de verecek. Sitenin içinde güvenliği arttırmak adına Bitgo cüzdanı ve Kakao Pay kimlik doğrulaması kullanılabilir olacak.

Upbit’e erken-üyelikler dün, yani 25 Eylül’de başladı. Edaily’ye göre Upbit, Bitcoin’in de dahil olduğu kripto para listesinden, kura çekerek seçtiği kullanıcılara 1 adet kripto para verecek.

Bittrex ile Anlaşma

Upbit’i açmak adına Dunamu, ABD merkezli borsa Bittrex ile özel bir ortaklık anlaşmasına imza attı.

KBS Dünya Radyo’sunun detaylarına göre Upbit, başlangıçta 110’dan fazla kripto parayı destekleyecek:

“Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Litecoin dahil olmak üzere Upbit’te 110’dan fazla dijital paranın ticareti yapılabilecek. Karşılaştırmak gerekirse, şuanda Güney Kore’deki borsalarda altı-sekiz farklı sanal paranın ticareti yapılabiliyor.”

Şuanda, Korean Financial Times’ın açıklamasına göre daha farklı kripto paraların ticaretini yapmak isteyen Güney Koreli yatırımcılar “yatırımlarını Bittrex, Poloniex vb. denizaşırı borsalara aktarmak zorunda” kalıyor. Bu yüzden de “zaman aşımı, karmaşık hesap yönetimi ve dil engeli” gibi problemlerle karşılaşıyorlar. Upbit bu sorunlara çözüm olarak gelecek ve ülkedeki dijital para ticaretini üst düzeye çekecek.

Sonuç: Güney Koreli yatırımcılar daha kolay bir şekilde kripto para ticareti yapabilecek. Dolayısıyla, kripto paraların toplam hacmi, popülerliği, değeri artabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment