Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nijerya Merkez Bankası Yöneticisi: Kripto Para Dalgası Durdurulamaz

Nijerya Merkez Bankası son zamanlarda Blockchain teknolojisi ve kripto paralarla yakından ilgilenmeye başladı.

Bu hafta The Guardian’da yayımlanan bir habere göre Merkez Bankası yönetici yardımcısı Musa Jimoh, Nijerya’nın en büyük şehri olan Lagos’ta kripto para konusuna odaklı bir konferansta konuştu. Jimoh konferansta Merkez Bankası’nın bu konu ile ilgili beyaz bir sayfa açmaya hazırlandığını söyledi. Buna sebep olarak da:”Blockchain teknolojisi ve türevlerinin oluşturduğu bu dalganın durdurulamaz olmasını” gösterdi. Yerli para politikasının yanı sıra banka sektör düzenlemeleriyle de ilgilenen kurumdan gelen bu yorumlar daha da önem taşıyor.

Jimoh konuşmasında teknolojinin özüne de değindi. Blockchain teknolojisinin link bağlantılı verilere erişim sağlayan kişisel anahtarlar üzerinde kullanıcıya  otonomi sağlamasından da söz etti. Bu tür para formlarının kısıtlamaların ötesinde olduğunu söyledi.

Aynı şekilde konferansa katılan kişiler de teknolojinin gelişimini oldukça pozitif olarak değerlendirdi. Değinilen konular arasında sınırlar ötesi yapılan ödemeler ve teknolojinin taşıdığı riskler de vardı.

Nijerya Bilgi Güvenliği Topluluğu Başkanı Dr. David Isiawe :

“Teknolojiyi beğenseler de beğenmeseler de ülke liderleri bununla yüzleşmek zorundadır.” dedi

Nijerya’da bu teknolojiye artan ilgi ile birlikte benzer yorumlar duyuluyor. Bu yıl şimdiye kadar Nijerya Merkez Bankası konu ile ilgili iki tane uyarı yayımlamış durumdadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment