Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Kredisi Veren Firma Yarı Yılda 550 Milyon Dolarlık Miktara Ulaştı!

2017 başlarından beri yeni yeni ortaya çıkmakta olan kripto para birimleri ile kredi furyası, bir firmanın açıkladığı verilere göre adeta zirve yaptı.

ABD menşeli bir over-the-counter (OTC) trading firması olan Genesis Capital, 18 Ekim tarihinde 2018 yılının üçüncü çeyrek istatistiklerini açıkladı. Genesis eski bir firma olmasına rağmen, kurumsal yatırımcılara kripto para kredisi verme sektörüne bu yılın Mart ayında giriş yaptı.

Yöneticiler ürün piyasaya çıktıktan sonra hedge fonları ve özellikle arbitraj firmalarından ”inanılmaz derecede talep aldıklarını” ifade etti.

Firma istatistik verileri hakkında şunları ifade etti:

”Geçtiğimiz yıl boyunca, müşteri geri dönütleri ve türev piyasalarının yükselişi aracılığıyla kripto para kredisi almak veya vermek isteyen piyasa katılımcıları sayısında ciddi bir artış saptadık. Bu yeni iş sektörünü söz konusu talepleri karşılamak ve piyasaya çıktığımızdan beri yöneltilen talebe çare olabilmek için açtık.”

Genesis toplamda 553 milyon dolarlık işlem sağladı ve bunların krediden gelen miktarı 130 milyon dolar gibi etkileyici bir miktara sahip. Kripto para piyasası 2018 yılının başından beri sağlam bir düşüş yaşasa da, yetkililer kripto para ile kredi sektörünün tam aksine artışa geçtiğini ifade etmekte.

Bunu kripto para piyasasından geleneksel piyasaya bir köprü olarak gören Genesis, konu hakkında şunları ifade etmekte:

”Söz konusu firmalar genellikle dijital varlık kredisi alıp bunları menkul kıymetler veya swap işlemleri gibi türev piyasalarda kullanıyorlar. Bizce bu tip etkinlikler türev piyasaları olgunlaştıkça çok daha büyüyecektir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment