Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Madenciliği New York’ta

Bulut madenciliği servisi Coinmint New York’ta bulunan terk edilmiş bir fabrika arazisini alarak Bitcoin madenciliği yapmak için 30 ocak salı günü izin aldı.

Yerel haber kanalı WWNYTV’nin Perşembe günü yerel hükümet belgeleriyle yaptığı açıklamada, yetkililer 15 megawattlık düşük maliyetli bir güç kaynağına sahip olan North Country Data Centre’ı onayladı.

Bu anlaşma, New York Power Authority yönetim kurulu ile New York State Canal Corporation yönetim kurulu arasında yapıldı.

Bu operasyon için, Coinmint altyapıya 165 milyon dolarlık bir yatırım yaptı ve en yakın kasaba olan Massena ve çevre yerlerden 150 kişilik bir istihdam sağlandı.

New York daha önceden kripto para madenciliğine uygun olan bir şehir olarak gözükmüyordu aksine bunun için uygun bir şehir olarak ucuz elektrik faturalarından ötürü Washington gösterilmekteydi.

Massena kasabasının yöneticisi Steven O’Shaughnessy’nin WWNYTV’ye yapmış olduğu açıklamada:

“Ucuz ve güvenilir bir enerji altyapısına sahip olmamız pazarlama noktalarımızdan en önemlilerinden biriydi. Ve bunun Massena için iyi olacağını düşünüyorum. Böylesine ileri bir teknolojiyi hepimiz sabırsızlıkla bekliyoruz.”

New york’tan kripto para madenciliği ile ilgili gelen bu iyi haberden hemen önce okyanusun öbür ucundan yani Avrupa’dan gelen bir haberde lider enerji sağlayıcılardan olan Enel, Envion şirketinin kripto para birimleri madenciliği için yenilenebilir enerji kaynaklarının satışı ile ilgili başvurusunu “sürdürülemez bir uygulama” olduğunu ileri sürerek reddetmişti.

Bir yandan Rusya yedek olarak bulunan enerji şebekelerinin madencilik işlemleri için kullanılması hakkında planlar yaparken. Piyasanın eski lideri Çin gönderdiği mesajlar ile endüstriden tamamen çekilmeyi planlıyormuş gibi duruyor.

Meclis Üyesi Addie Jenne New York’un yerel yönetimler için yaptığı planlar hakkındaki açıklamasında:

“Bu büyük bir iş gücü tahsisi demek fakat 150 kişi hafife alınacak bir sayı değil.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment