Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Madenciliği Yapmaya Yarayan Kötü Amaçlı Yazılımlar Popülerlik Kazanıyor

İnsanların bilgisayarlarına sızarak kripto para madenciliği yapmayı sağlayan yazılımlar bu yıl itibariyle çok daha fazla kullanılmaya başladılar. Trend Micro’nun hazırladığı rapora göre bu şekilde madencilik yapmayı sağlayan kötü amaçlı yazılımlar, bu yılın ilk yarısı itibariyle bir hayli meşhur hale geldiler.

‘Kayda Değer Artış’

Trend Micro’nun 28 Ağustos’ta yayınladığı rapora göre insanların bilgisayarlarına sızan hackerlar, bariz bir şekilde fark edilebilen yazılımları kullanmaktansa artık daha ‘gizli’ yazılımları kullanmayı tercih ediyorlar. Hazırlanan rapordan bir kesit şu şekilde:

“Geçtiğimiz son birkaç ayda kolayca fark edilebilen yazılımlardan daha gizli yazılımlara, yani kripto para madenciliğine geçiş yapıldığını gördük.”

Bundan birkaç ay önce Kaspersky Labs de bu konuyla ilgili bir araştırma yaptı ve insanların bilgisayarlarına sızarak kripto para madenciliği yapan hackerların sayısında ciddi bir artış olduğunu ortaya çıkardı. Trend Micro’nun hazırladığı rapora göre böyle durumlara bu yılın ilk yarısında geçtiğimiz yılın ikinci yarısına kıyasla iki kat daha fazla rastlanıyor.

İnsanların bilgisayarına sızarak kripto para madenciliği yapan bu tarz yazılımlar, bilgisayarın performansını ciddi bir ölçüde düşürebilir, donanımı yıpratabilir ve elektrik masraflarını ciddi ölçüde arttırabilir. Tek bir cihazdan yapılan madencilik, elektrik faturasına çok yansımayabilir ancak pek çok şirketin aynı ağa bağlı birden fazla cihaz barındırdığını unutmamak gerekiyor.

Güvenlik alanındaki uzman isimler, özellikle şirket yöneticilerini bu konuda dikkatli olmaları yönünde uyarıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment