Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Node’ları, Arizona’da Yasal Koruma İçine Girmeye Bir Adım Daha Yaklaştı

Kamu kayıtlarından alınan bilgilere göre, kripto para nodeları barındıranlar için teklif edilen hukuki koruma önlemlerinin  Arizona eyaletinde yasal dayanağa kavuşması ile ilgili ilerlemenin devam ettiği bildirildi.

Temsilciler Meclisi üyesi Jeff Weninger (R.-17) tarafından 6 Şubatta açılan 2602 numaralı kanun teklifi, 20 Şubat’ta 60 üye arasından  55 oy alarak Arizona Temsilciler Meclisinden geçti. Tasarı, ayrıntılı müzakereler  için Senato’ya gönderildi.

Tasarıya göre eyaletteki il ve ilçe hükümetlerinin, özel konutlarında bu tür nodelar çalıştıran insanlara kısıtlamalar getirmesini önlemeyi öngörüyor. Ayrıca konunun “eyalet çapında karara bağlandığını ve yerel yargı tarafından herhangi başka düzenlemeye tabi olmayacağını ” ifade ediyor.

Weninger’in tasarısı ile bu güvence, kripto para madencileri ile sınırlı olmayıp  bir blok zinciri doğrulamak  veya şifrelemek için işlem gücü kullanan kişileri de kapsıyor.

Genel olarak bakıldığında, tasarı Arizona’da yasama organı boyunca yol alan tasarılardan sadece biri. Weninger’ın sponsorluğunda düzenlenen bir diğer tasarı ise,  yasal düzenlemeler tarafından “dijital para”, “blok zinciri” ve “dijital para teklifi” gibi terimlerin tanımlanmasını içeriyor. Bu ay son hali verilen tasarının kanunlaşması halinde,  ICO’ların mevcut yasalar uyarınca menkul değer olarak ne zaman nitelik kazanacağı da belirlenmiş olacak.

Ancak daha da önemlisi, yakın zamanda Arizona Senatosu tarafından eyalet hükümetine bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden vergi alma yetkisi veren başka bir yasa tasarısı. Tasarı onaylandığı takdirde Arizona Gelirler Dairesi tarafından satın alınmış kripto para birimleri aynı gün içerisinde ABD doları olarak çevrilmek zorunda olacak.

Tasarı Senato’da Senatör Warren Petersen (R.-12), Temsilciler Meclisinde ise Weninger tarafından tanıtıldı. Kamu kayıtları göre 20 Şubat’ta  tasarı üzerinde ikinci kez inceleme yapıldığını görülmektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment