Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kullanıcı, Kripto Para Borsasındaki Hatayı Kullanarak 20 Trilyon Dolar Para Çekmeye Çalıştı

Raporlara göre Japon kripto para borsasındaki sistem hatası, bir kullanıcının büyük miktarda Bitcoin almaya çalıştığını gördü.

Reuters’e göre, Osaka merkezli Tech Bureau Corp. tarafından işletilen Zaif Borsası, kullanıcıların bedava kripto para almasını sağlayan bir hatayla karşılaştı.

Kullanıcılar durumu fark ettiğinde, birkaç kişi 20 dakikalık ücretsiz kripto paranın penceresinden en iyi şekilde faydalanmaya çalıştı. Asahi Shimbun’a göre biri, o sırada 2,200 trilyon yen (20 trilyon dolar) değerinde Bitcoin aldı. Daha sonra tekrar hızlı bir şekilde satmaya çalıştı.

Tech Bureau Corp. yedi müşterinin sıfır maliyetle kripto para elde ettiği, 16 Şubat’ta gerçekleşen olayı ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

Asahi’nin belirttiği üzere firma daha sonra işlemleri iptal etti ve kullanıcıların bakiyelerini düzeltti. Bununla birlikte Reuters’in bir kaynağı, düzeltmenin Zaif borsasından bedava Bitcoin aktarmaya çalışan yedi kullanıcıdan biriyle hala tartışıldığını öne sürdü.

Asahi’ye göre, en az bir müşteri aldığı Bitcoinleri yeniden satmaya çalıştı ancak borsa dışına bu kadar fazla miktarda Bitcoin çekilme talebi dikkat çekti ve başarılı olamadan işlem iptal edilmiş oldu.

Bir Teknik Büro yetkilisi, hatadan dolayı özür diledi ve şirketin bu tür sorunların tekrarlanmasını önleyecek tedbirleri alacağını söyledi.

Haberler, Coincheck borsasının Ocak ayında büyük bir siber saldırı almasından sonra Japonya borsalarının teknik standartlar yüzünden baskı altında olduğunda ortaya çıktı. Ülkenin finans gözlemcisi olan Financial Services Agency, hükümet tarafından güvenlik seviyelerinin eşit seviyede olmasını sağlamak için 16 Şubat tarihinde lisanssız bazı borsalarda denetim yapılmasını istedi.

Daha sonra bir haber raporunda, bir grup kripto para borsasının Coincheck’in ihlali sonrasında yeni bir öz düzenleyici kuruluş oluşturmak için takım kurduğu öne sürüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment