Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Ödemesi Kabul Eden CheapAir’e Bitcoin Fidyesi Şoku!

Ucuz uçuş ve otel rezervasyonu bulma konusunda çokça tercih edilen ve önde gelen kripto para birimleri ile ödeme kabul eden CheapAir, Bitcoin fidye talebiyle karşı karşıya kaldı. Firmadan yapılan açıklamaya göre bir grup hacker, CheapAir yönetiminden 10.000.00 dolar değerinde Bitcoin fidyesi istemiş. Hackerlar firmanın fidyeyi ödememe ihtimalinde ise online platformlar üzerinden firma karşıtı iftiralarda bulunmak ve firmayı olumsuz yorum yağmuruna tutmakla tehdit etmekte.

ChepAir uçuş veya otel hizmeti karşılığında kripto para ödemesi kabul etme konusunda sektörde yer alan ilk firmalardan bir tanesi durumunda. Firma 2013 yılında artan kripto para ödeme kabulü talepleri sebebiyle böyle bir hizmet sunmaya başlamıştı.

Coindoo kaynağının haberine göre CheapAir yönetimi bu vakte kadar fidyeyi ödeyemediği için şimdiden marka aleyhine online karalama kampanyaları başlatılmış:

”CheapAir ekibi yaptığı açıklamada hackerların firma sosyal medya hesaplarına binlerce olumsuz puan vereceğini iddia etmekte. Hackerlar bunun yanı sıra sitenin blog backlink’lerini spamlayarak firmanın SEO sıralamasını da düşüreceklerini ifade etmekte. Bu bildiri CheapAir kullanıcılarının site hakkında şüpheli bir görüş ile karşılaşmaları durumuna karşı yayınlanmaktadır.”

Söz konusu mesajı daha açık bir şekilde aktarmak gerekirse, CheapAir yönetimi firma hakkında olası bir kötü yorumun mevcut siber saldırıdan kaynaklandığını ifade etmekte. CheapAir 2013 yılında Bitcoin kabul etmesinden sonra, 23 Mayıs 2018 tarihinde müşterilerin artan talebi sonrası Bitcoin Cash, Litecoin ve Dash de kabul etmeye başladığını açıklamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment