Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BAT Token’inin İnternet Tarayıcısı Brave, 10 Milyon İndirmeye Ulaştı!

Brave internet tarayıcısı temel olarak kullanıcının online gizliliğine odaklanan bir platform. Mozilla kurucu ortağı tarafından hayata geçirilen Brave, geçtiğimiz bir kaç hafta içerisinde ciddi bir ivme yakaladı. Brave çoğu kullanıcı tarafından ‘en hızlı internet tarayıcısı’ olarak görülmekte ve bu sayede ciddi bir kullanıcı çekmekte. Nisan ayında Brave’in Android uygulaması 1.5 milyonun biraz üzerinde indirmeye sahipti. Bugün ise uygulamanın Google Play Store üzerindeki indirme sayısı 10 milyonu geçti.

Uygulama gizlilik konusunda daha önce yapılmamış bir şey yapıp, gizli sekme özelliğini Tor ağı kullanarak sağlıyor ve kullanıcıların anonim şekilde normal İnternet veya deep web içerisinde gezebilmesini mümkün kılıyor.

Kripto Para Desteği

Brave tarayıcısı kullanım süresince Basic Attention Token (BAT) isimli kripto para birimini destekliyor. BAT tokeni sayesinde tarayıcı kullanıcıları istedikleri, ziyaret ettikleri siteleri veya içerik üreticilerini destekleyebiliyorlar. Brave’in bir diğer özelliği ise reklamları otomatik olarak engellemesi. Ancak kullanıcılar reklamları görmeyi tercih edip gördükleri reklam başına BAT tokeni kazanabilmekte.

BAT basın saatine ve CoinMarketCap verilerine göre 41. sırada yer almakta ve 0,230196 dolarlık birim fiyattan işlem görmekte. Token’in toplam piyasa hacmi ise 230 milyon doların üzerinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment