Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Square’den Yeni Patent Onayı! Firma Kripto Para Ödeme Ağı Kurmak İçin Kolları Sıvadı

Dijital ödeme firması Square, mağazaların bitcoin veya başka bir kripto birimi de dahil olmak üzere herhangi bir ‘para birimi’ ile ödeme alabilmesini mümkün kılacak bir ödeme ağı için yaptığı patent başvurusuna onay aldı.

21 Ağustos tarihinde yayınlanan resmi belgelere göre, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO), Square’in mağazaların kripto para birimlerinin yanı sıra herhangi bir para birimi ile ödeme kabul edebilmesini planlayan patent başvurusuna onay vermiş. Söz konusu patent başvurusu ilk olarak 2017 yılının Eylül ayında yapılmış ve bu tarihe kadar bekletilmiş.

Patent başvurusunun bir bölümü ise şöyle:

”Sözü edilen teknoloji içerisinde bitcoin, ether vb kripto para birimlerinin de bulunduğu daha fazla çeşitlilikte para birimlerinin kabul edilebilmesini sağlayan bir ödeme hizmeti ihtiyacını karşılıyor. […] Burada sözü edilen teknoloji spesifik olarak müşterilerin gerçek zamanlı (veya gerçek zamanlıya çok yakın anlamda) işlem yapabilmesini sağlayacak ve müşterilerin istedikleri herhangi bir para birimi ile ödeme yaparken, mağaza sahibinin de istediği para birimi ile ödeme alabilmesini mümkün kılacak.”

İşlemi biraz daha net açıklamak gerekirse, Square’in hedeflediği teknoloji gerçek hayata geçirildiği taktirde, herhangi bir müşteri TL veya Bitcoin ile ödeme yapmayı seçebilecek opsiyona sahipken, mağaza sahibi de hangi para birimi ile ödeme yapıldığı fark etmeksizin istediği para birimi ile ödeme alabilecek.

Square gerçekten önemli bir adım atmış olsa da, söz konusu girişim türünün ilk örneği değil. Bitpay isimli ödeme platformu da 2011 yılında bu konuda ciddi gelişmeler kat etmekte.

Söz konusu patent başvuru ve onayına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment