Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Oyunu Saldırıya Uğradı: On Milyonlarca Dolarlık Fon Geri Alındı!

Blast blokzinciri tabanlı oyun platformu Munchables, 62 milyon dolarlık siber saldırıya uğradı.

Kripto para piyasasının en yeni blokzincirlerinden biri olan Blast, 26 Mart günü ekosistemindeki en büyük siber saldırıya tanıklık etti.

Munchables isimli Web3 oyun platformunu hedef alan saldırgan, teknik bir açıktan faydalanarak 62,5 milyon dolar değerinde 17.400 Ethereum çalmayı başardı.

Blokzinciri dedektifi Zachxbt, yaptığı araştırmalar sonucunda bu varlıkları çalan kişinin Munchables’in çekirdek geliştirici ekibinden biri olduğunu belirtti. Söz konusu geliştiricinin Kuzey Koreli bir hacker olduğuna yer verilirken uzun zamandır kılık değiştirerek projede yer aldığı ve nihayetinde bir Truva atı gibi bu saldırıyı düzenlediği vurgulandı:

Saldırının temelinde geliştiricilerinden birinin Kuzey Koreli hacker olması yatıyor. Çekirdek geliştirici uzun süredir kılık değiştirerek gizleniyordu. Tüm ekibin güvenini kazandı ve zamanı geldiğinde acımasızca saldırdı.

 

Çaldığı kripto paraların hepsini iade etti!

Munchables saldırganı, ele geçirdiği 62,5 milyon dolar değerindeki Ethereum’u saatler sonra iade etmeye karar verdi. Munchables, geliştiricinin Munchables’ın tüm varlıklarının anahtarlarını koşulsuz olarak bırakmaya razı olduğunu ortaya koyan bir güncelleme paylaştı.

DeBank verilerine göre saldırgan, tüm fonları birkaç parça halinde Munchables ekip cüzdanlarına aktardı.

Proje ekibi tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, fonların iade edildiği ve tüm kullanıcı varlıklarının güvende olduğu teyit edildi:

Tüm kullanıcı fonları güvende, kilitlenme uygulanmayacak, Blast ile ilgili tüm ödüller de dağıtılacak. Önümüzdeki günlerde paylaşacağımız gelişmeleri takip edin.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!