Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasalarındaki Sıradaki Yükselişin Anahtarı Çinli Yatırımcılar Olabilir Mi?

Çin hükumeti kripto para yasaklarını hala kaldırmadı ancak bu, endüstri uzmanlarının Çinli yatırımcıların ”beşinci dalga” denilen kripto para piyasası yükseliş dalgasını başlatacaklarına dair tahminlerini engellemiyor.

Tencent Technology‘nin Genesis Capital’den Sun Zeyu ile yaptıkları röportaja göre, kripto para birimleri bu yılın son çeyreğinde bile hala yüksek kazançlar sağlayabiliyor ve 2018 yılının ilk yarısında yaşanan fiyat düşüşlerini dengeleyecek gibi duruyor.

Metropolis VC‘den Gao Kangdi, ”pazardaki beşinci boğa piyasası dalgası bizim hayal ettiğimizden bile çok daha güçlü bir dalga olabilir” yorumunda bulunuyor.

Haberde altı çizilen nokta ise endüstri içerisinde Çin’in ülke sınırları dahilinde sahip olduğu madencilik ve ticaret yasaklarına rağmen sıradaki yükseliş dalgasını yöneteceği ve başlatacağı konusunda hem fikir olan seslerin artışı.

Endüstri uzmanları bu tahminlerini Singapur gibi ülkelerde kripto para birimlerine ve blockchain eko sistemine doğru yaşanan sermaye akışına bağlamakta.

Singapur şu an için blockchain alanına da bulaşmış olan Çin uyruklu kişiler tarafından binlerce kurum ve kuruluşa ev sahipliği yapmakta. Singapur içindeki Çin uygulamalarını yöneten Singapur kökenli bir aracı olan Chen Xianhui bu girişim firmalarının çoğunun tokenlere yatırım yaptığını doğrulamakta.

Singapur’un kripto para birimlerine karşı gösterdiği yumuşak kurallar ve iş yapmayı kolaylaştıran yasaları ülkeyi ilk dijital para arzları için de çekici bir yer haline getirdi. Singapur Maliye Bakanlığı (MAS) tarafından Mayıs ayı içerisinde düzenleyici unsurlar hakkında tanıtılan reform, blockchain tabanlı borsaların ülkedeki iş kurabilmesini çok daha kolay bir hale getirdi.

Çinli Blockchain Yatırımcıları Asya’ya Açılıyor

Çinli yatırımcılar kendi blockchain ile ilgili işlemlerini ve iş yerlerini Asya’ya yaymanın pelinde. ”Broken Tooth” (kırık diş) olarak da bilinen 14K Triad’ın lideri ve daha önce mahkum edilmiş olan Çinli lider Wan Kuok-koi geçen hafta işlerini Kamboçya’ya genişletmeyi ve o ülkede bulunan Çinli vatandaşlara hizmet etmeyi planladığını duyurmuştu.

Eski 14K çetesi lideri blockchain platformu temelli yeni risk sermayesi girişimini Kamboçya merkezli bir üs ile hayata geçirmeyi planlamakta.

Wan’ın projesinin amacı ise ülke dışında yaşayan Çinli vatandaşlara Çin kültürünü yaymak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment