Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası 4 Günde 6 Milyar Dolar Artış Yaşadı: Ayı Piyasasının Kralı Bitcoin Mi?

İlk başta ufak çaplı bir düzeltme yaşanmasından  sonra kripto para piyasası 14 Ocak tarihi ile birlikte toplam piyasa değerine 6 milyar dolar ekledi ve Bitcoin dengesini korudu.

Özellikle düşük piyasa hacmine sahip kripto para birimi olmak üzere birçok alt koin bu haftanın başlarında ciddi düşüş yaşadı ancak Bitcoin 3.400 dolar ile 3.600 dolar arasında kalmayı başardı.

Bitcoin Nasıl Sabit Kalabiliyor?

Pazartesi günü piyasada yaşanan düşüş özellikle düşük piyasa hacmine sahip kripto para birimlerinin geri çekilmesi ile tetiklendi. Bitcoin son dört gün içerisinde neredeyse hiç hareket etmedi ve 3.500 dolar üzerinde güçlü bir direniş yaptığını kanıtladı. Kripto  para teknik analisti Luke Martin, Bitcoin fiyatının 3.700 doların üzerine çıkması durumunda, lider kripto para biriminin önümüzdeki günlerde kısa vadeli ancak güçlü bir ralli yapabileceğini vurguladı.


Fiyatın tekrardan 3.700 dolar üzerine çıkması durumunda alt koinler için olumlu bir ivmenin devam edeceğini belirten Luke, bu konuda birçok analist ile de benzer görüşlere sahip.

Bitcoin, özellikle 2019 yılının başlangıcından beri belirli bir seviyede dengesini korumakta ve bunun hashrate, geliştiricilerin yoğunluğu, işlem hacmi, ticari hacim gibi birçok etkeni var. Kripto paralarla ilgili her alanda bulunan Bitcoin, geçtiğimiz tarihlerde Ethereum Classic ağında yaşanan %51 saldırıları gibi saldırılara karşı çok dirençli olması nedeniyle de yatırımcılara güven veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment