Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Bir Günde 28 Milyar Doların Üzerinde Kayıp Yaşadı ve Düşüş Hala Devam Ediyor

Kripto para piyasası Kasım ayına nispeten biraz daha olumlu başlamış olsa da, geçtiğimiz Çarşamba günü kripto para dünyasının gördüğü en ‘karanlık’ günlerden birisine sahne oldu. Bitcoin ve neredeyse bütün diğer kripto para birimleri sert düşüşler yaşarken, kripto para sektörü toplamda 28 milyar doların üzerinde değer kaybı yaşadı. 

Tek bir günde %11 üzerinde değer kaybı yaşayan kripto para piyasası, aslında yılın en büyük çöküşünü topluluğa yaşatmış oldu. Bitcoin çok güçlü bir destek seviyesi olarak görülen 6.000 doların altına indi ve 12 saatlik süre içerisinde 700 dolar kayıp yaşadı. Yılın en düşük seviyesi olan 5,545 dolara kadar gerileyen BTC, daha sonra 5.650 dolara kadar yükselse de, basın saatine göre hala 6.000 taban seviyesinin altında, 5.629 dolardan işlem görmekte. Piyasa hacmine göre ikinci sıradaki Ethereum da %10 ve üzeri kayıp yaşayanlardan birisi. Buna rağmen ETH, geçtiğimiz aylarda yaşadığı düşüşün benzerini tecrübe etmedi ve hala 170 doların üzerinde gezinmekte.

Top 10 arasında en büyük düşüş yaşayan kripto para birimlerinden birisi ve en önde geleni ise şüphesiz Bitcoin Cash oldu. Piyasanın böyle düşmesinde de payı olan Bitcoin Cash, Craig Wright ile Jihan Wu arasındaki kavganın bütün sektörü kaosa sürüklemesinden sorunlu tutulmakta. Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Wright, geçtiğimiz gün Bitcoin’in değerini 1.000 dolara düşürmekle bütün piyasayı tehdit dahi etmişti.

Kripto para piyasası basın saatine göre 2018 yılının Ocak ayına kıyasla %78’den daha fazla değer kaybı yaşadı ve yakın zamanda düzelme ibaresi de göstermiyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment