Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Geliştiriciler, İran’ın Kendi Kripto Ekonomisini Kurmasına Yardımcı Olacak

Teknoloji konusunda uzmanlıkları ile bilinen Rus geliştiriciler, İran’ın kendi kripto para ekonomisini kurmasına yardımcı olacak ve sürece destek sağlayacak. Yapılacak olan desteğin geçtiğimiz günlerde iki ülkenin önde gelen endüstri kurumları arasında imzalanan anlaşmadan kaynaklı olduğu bilinmekte.

Kripto Para Birlikleri İş Birliği Anlaşması İmzaladı 

Söz konusu anlaşma, iki ülkenin de kripto para ve blockchain sektöründen sorumlu kurumları, Rusya Kripto Para ve Blockchain Endüstrisi Birliği (RACIB), ile İran Blockchain Labs (IBL) arasında imzalandı. IBL, ABD yaptırımlarından muzdarip İran‘ın ekonomi konusunda dijital teknolojiler geliştirmesinden sorumlu kurumu konumunda. Kurum ülkenin önde gelen üniversitelerinin yanı sıra, İran Merkez Bankasından katılımcılara da ev sahipliği yapmakta.

RACIB’in Başkanı Yuri Pripachkin‘in yaptığı açıklamalara göre, İran özellikle Rus blockchain geliştiricilerinin sahip olduğu tecrübeden ve deneyimden yararlanabilir. ABD yaptırımlarının gün geçtikçe daha fazla artması hem Rusya hem de İran için oldukça karmaşık bir durum yaratmakta. Ülke geçtiğimiz günlerde SWIFT hizmetlerinden de mahrum bırakılmış ve İran’ın mevcut küresel bankalar arası ağının başka alternatiflere yönelmesine neden olmuştu.

Teknolojik boyutun yanı sıra, İran’ın yasal uzmanları da Tahran’ın kripto para birimlerini ülke içerisinde yasallaştırma ve regüle etme çabalarının meyve vermesini sağlayabilir. Rus yetkililer ”kripto ekonomisinin ülkeler üstü bir araç özelliğine sahip olmasının”, başka ülkeler tarafından konulan yaptırım ve kısıtlamalardan kurtulmak için kullanılabilmesini sağlayacağını da aktardı. RBC haberine göre Rus yetkili Pripachkin, ”mevcut jeopolitik durum sebebiyle, potansiyeli harekete geçirmenin elzem olduğunu” da vurgulamış.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment