Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balina Alarmı: Önce 109.234 BTC, Sonra 50.000 BTC’lik İşlem Yapıldı

Kripto para piyasası özellikle Çarşamba akşam yaşanan düşüşten hala çıkabilmiş değil ve insanlar düşüşün olası nedenleri üzerine farklı teoriler üretmekte. Kripto para piyasası 2018 senesinde ciddi bir ayı piyasası etkisinde olmasına rağmen, geçtiğimiz 14 Kasım tarihinde yaşadığı kadar kuvvetli bir düşüşü sene içerisinde daha önce yaşamamıştı. 6.000 doların taban seviye olarak görüldüğü Bitcoin bile, 12 saatlik bir zaman dilimi içerisinde 700 dolara yakın değer kaybı yaşayıp 5.500 dolarlara kadar geriledi ve yılın en düşük seviyesini test etti.

Geçtiğimiz 1-2 aylık süreçte eski volatilitesinden eser kalmayan kripto para sektörü, balina hareketlerinden eskisi kadar etkilenmemekteydi. Bitcoin Block Bot isimli Twitter hesabının bugün attığı bir tweet’e göre ise, tahminen Binance kripto para borsasına ait olduğu düşünülen bir hesap, 109,234 BTC’lik, (basın saatine göre yaklaşık 609 milyon dolar) bir işlem gerçekleştirdi.

Piyasa hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsasının yaptığı işlemin çıkış adresi bilinirken, fonun gönderildiği adres bilinmezliğini koruyor.

Bunun yanı sıra yine bugün sabah saatleri içerisinde kime ait olduğu bilinmeyen başka bir hesap, 50.000 BTC‘lik bir işlem gerçekleştirdi.


Söz konusu balina işlemleri bugün sabah saatlerinden beri ciddi bir hareketlilik içinde ve bu da olası bir manipülasyon ihtimalini güçlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment